Stepmaskine – Se de 6 bedste trappemaskiner på markedet i 2024

Læs hele vores stepmaskine test og guide herunder

Vi har fundet de bedste stepmaskiner i alle prisklasser

Med en stepmaskine kan du styrke dit generelle fitnessniveau og give dig selv en effektiv træningssession. Du kan vælge at bruge en stepmaskine som en ud af mange træningsmaskiner (hvor du blandt andet kombinerer den med en tur på spinningcykel, romaskine, crosstrainer og/eller træner med justerbare håndvægte) i din workout, men du kan også sagtens bruge den som eneste træningsmaskine, hvis du synes det er virkelig sjovt at steppe.

En stepmaskine er i alt sin enkelthed en trappemaskine (eller stairmaster som den også kaldes). Den fungerer ved, at du går op ad nogle trin (ligesom på en trappe) eller bevæger de fodpedaler dine ben står på - alt efter, hvilken model der er tale om. Bevægelsen stimulerer maskinen til at flytte sig, så der skabes en trinbevægelse.

De tre bedste stepmaskiner

Vi har i vores test fundet en lang række meget forskellige stepmaskiner, som hver især har noget at byde på. Ud fra dette har vi valgt at kåre de 3 bedste stepmaskiner i vores test indenfor kategorierne: Vores anbefaling, bedste oplevelse og bedst til prisen.

Vores anbefaling

Bowflex Max Trainer M8i

Bowflex Max Trainer M8i

En alsidig og god træningsmaskine, der har taget det bedste fra to verdener, da den er en mellemting mellem en crosstrainer og en stepmaskine.

Bedste oplevelse

Sole CC81 Cardio Climber

exterra Crosstrainer

Sole CC81 Cardio Climber er en stepmaskine til hjemmebrug, som giver alt det bedste fra både step- og klatretræning. En alsidig træningsmaskine du kan bruge til at træne hele kroppen.

Bedst til prisen

Abilica CoreStep 360

Abilica CoreStep 360

Abilica CoreStep 360 er en effektiv stepmaskine, som giver dig en god træning derhjemme på en praktisk måde. Maskinen gør det muligt at steppe fra begge sider, hvilket giver to forskellige rotationer.

Find den bedste stepmaskine til din træning i vores stepmaskine test

Hvilken stepmaskine til hjemmetræning, der er den absolut bedste for lige præcis dig, er umuligt for os at svare på. Det kommer nemlig fuldstændig an på dine personlige præferencer. Det kommer bl.a. an på ting, som:

 • Dine træningsmål
 • Dit budget
 • Hvor stor en maskine du har plads til

Derfor har vi i stedet samlet alt den vigtigste information om forskellige stepmaskiner, som du kan læse igennem. Herefter kan du tage et valg om, hvilken af disse der er den bedste stepmaskine til lige præcis dine behov.

#1 Bowflex Max Trainer M8i stepmaskine

En alsidig og god træningsmaskine, der har taget det bedste fra to verdener, da den er en mellemting mellem en crosstrainer og en stepmaskine.

Det nyeste skud på stammen

Bowflex Max Trainer M8i er den nyeste model i stepmaskine-serien fra Bowflex. Med den nye model får du et forbedret LCD/LED-display, gode håndtag og flere modstandsniveauer, der giver en endnu bedre maskine end sin forgænger.

Max Inteligence

Bowflex Max Trainer M8i har 6 forskellige træningsprogrammer, der giver dig mulighed for en alsidig og varierende træningsoplevelse. Ved hjælp af Max Inteligence kan maskinen læse din træningsmønstre og presse dig til at yde det bedste. Det gør den ved at tilpasse træningsprogrammerne til dit træningsniveau, samt de mål du har. Du kan også træne med videotræning og sammenligne dine resultater med dine venners.

På maskinen finder du blandt andet et 14 minutters intervalprogram, der ikke kun øger din forbrænding under træning, men også helt op til et døgn efter træning. På den måde fortsætter de gavnlige effekter fra træningen længe efter du er steget af stepmaskinen.

En blanding mellem en crosstrainer og en stepmaskine

Bowflex Max Trainer M8i har taget det bedste fra to verdener og er en blanding mellem en crosstrainer og en stepmaskine. Det giver mulighed for at træne på en anden måde og styrke endnu flere muskler end på en almindelig træningsmaskine.

Bowflex Max Trainer M8i er designet til give dig en så høj forbrænding som muligt uden du belaster dine led. Derfor er denne træningsmaskine meget ideel til dig, der har fået en skade, er i gang med genoptræning eller blot ikke ønsker at belaste din krop så meget.

Effektiv træning gennem aktivitetsmål

På displayet kan du få vist en masse relevante træningsinfo mens du træner, samtidig med at du får sat en række aktivitetsmål for din træning. Det øger din motivation og udholdenhed under træningen. Du kan desuden tilslutte dig Max Trainer-app’en, der kan tilkobles din Bowflex-maskine for at kunne følge dine forbedringer i takt med, at du træner.

Bowflex stepmaskine

Fordele:

 • Få sat aktivitetsmål under din træning
 • Max Inteligence læser dine træningsmønstre
 • Kan tilkobles apps via Bluetooth

Ulemper:

 • En blanding mellem en crosstrainer og en stepmaskine

Specifikationer:

 • Mål: 125 x 78 x 166 cm
 • Personvægt: 136 kg
 • Modstandsniveauer: 20 stk.

#2 Sole CC81 Cardio Climber stepmaskine

Sole CC81 Cardio Climber er en stepmaskine til hjemmebrug, som giver alt det bedste fra både step- og klatretræning. En alsidig træningsmaskine du kan bruge til at træne hele kroppen.

Hjemme stepmaskine til hele kroppen

Stepmaskinen er lavet til at give dig en effektiv træning til hele kroppen. Ved hjælp af stepmaskinens gennemtænkte design bliver alle kroppens muskler udfordret, og der er rig mulighed for at målrette din træning mod forskellige muskelgrupper med de justerbare håndtag.

Stepmaskinen har en 5x3 LCD-tommer skærm, som viser dig brugbar information om din stepmaskine træning. Dertil kan du bruge skærmen til at vælge mellem de 10 forskellige træningsprogrammer, som maskinen tilbyder. Det inkluderer 6 standard træningsprogrammer, 2 brugerdefinerede programmer og 2 programmer, der er baseret på din hjerterytme.

Denne hjemme stepmaskine har 20 forskellige modstandsniveauer, som gør det muligt for selv den mest trænede at få en effektiv og udfordrende træning.

Justerbare håndtag: Træn forskellige muskelgrupper

En af de unikke aspekter af denne stepmaskine er de justerbare håndtag, som er med til at gøre maskinen til meget mere end bare en almindelig stepmaskine. Maskinen kombinerer nemlig træning fra både step- og klatremaskiner, hvilket gør det til en yderst effektiv maskine til at træne hele kroppen.

Med denne Sole CC81 træningsmaskine træner du ben, hofter, glutes, ryg, mave, skuldre og arme i en flydende bevægelse, der føles naturlig for kroppen. De justerbare håndtag kan roteres både udad og indad, hvilket gør det muligt for dig at målrette din træning mod forskellige muskelgrupper alt efter dine egne ønsker.

Sole stepmaskine

Fordele:

 • En træningsmaskine til hele kroppen
 • 10 forskellige træningsprogrammer
 • 20 stk. modstandsniveauer
 • Skærm med træningsinformation

Ulemper:

 • Tung at flytte rundt på
 • Kræver meget plads

Specifikationer:

 • Mål: 149 x 79 x 219 cm
 • Vægt: 120 kg
 • Vægtkapacitet: 150 kg
 • Skærm: 5x3 LCD-tommer
 • Modstandsniveauer: 20 stk.

#3 Abilica CoreStep 360 stepmaskine

Abilica CoreStep 360 er en effektiv stepmaskine, som giver dig en god træning derhjemme på en praktisk måde. Maskinen gør det muligt at steppe fra begge sider, hvilket giver to forskellige rotationer.

En praktisk stepmaskine til hjemmet

Denne lille stepmaskine er en meget praktisk løsning til dig, som gerne vil træne hjemmefra. Den lille størrelse af maskinen gør det nemlig nemt at flytte rundt på den samt at stille den til side, når du ikke bruger den.

Den vejer blot 9 kg, men kan håndtere en personvægt på op til 100 kg, hvilket betyder, at langt de fleste kan bruge den. Den høje personvægt skyldes, at maskinen er lavet i høj kvalitet.

Effektiv træning af ben og din core

På trods af den lille størrelse, så giver denne stepmaskine også en yderst effektiv træning. Man kan bruge den fra begge dens sider, hvilket gør det muligt for dig at have to forskellige typer rotationer i din træning. Når du vælger at steppe fra den anden side, kan du på en simpel måde vende computeren som kan bruges fra begge sider.

Stepmaskinen er lavet til at give dig en effektiv træning af kernemuskulaturen i ryggen samt af dine skrå mavemuskler. Derudover resulterer brug af maskinen naturligvis også i en effektiv konditionstræning samt styrketræning af dine ben.

Stepmaskine fra Abilica

Fordele:

 • Giver to forskellige træningsmuligheder
 • Nem at flytte rundt på og at gemme væk, når den ikke bruges
 • God til træning af kernemuskulaturen i ryggen
 • God til træning af ben

Ulemper:

 • Begrænset træningsmuligheder
 • Begrænset vægtkapacitet på 100 kg

Specifikationer:

 • Mål: 33 x 51 x 27 cm
 • Vægt: 9 kg
 • Vægtkapacitet: 100 kg

#4 Odin Pro Step 1200 Trappemaskine

Denne stepmaskine er lavet til dig, som er på udkig efter en effektiv måde at træne på. Maskinen er af den højeste kvalitet, har et flot design og passer ind i ethvert motionsrum.

En effektiv stepmaskine hvor hele kroppen bliver udfordret

Odin Pro Step 1200 er den perfekte stepmaskine til en effektiv helkropstræning. Ved brug af maskinen udfordres hele kroppen og du får trænet alt fra ben til arme. Både under- og overkrop er i bevægelse, hvilket gør det muligt, at opnå en effektiv træning på kort tid. Maskinen er også yderst effektiv til opvarmning inden f.eks. styrketræning.

Denne stepmaskine tilbyder mange forskellige modstandsniveauer, så du kan tilpasse modstanden alt efter dine behov. Stepmaskinen bruges som en form for trappemaskine, hvor man kontinuerligt træder et skridt opad. Det giver både træning af styrke, kredsløbet og god kondition.

Brugervenlig computer, der giver et godt overblik

På stepmaskinen er der også en flot og brugervenlig computerskærm. Denne computer giver dig data om din træning, hvor du bl.a. kan læse information som tid, distance, kalorier og mere til. Dertil er der to håndpulsmålere på de inderste greb, som du kan bruge til at følge med i din puls.

På træningsmaskinen er der også transporthjul, som gør den nem at flytte rundt på efter behov. Maskinen er selvgenererende, hvilket vil sige den selv genererer den nødvendige strøm den skal bruge i takt med, at du stepper på den.

stairclimber

Fordele:

 • Flere forskellige modstandsniveauer, der giver en effektiv træning
 • Brugervenlig computer, der giver et godt overblik over din træning
 • Håndpulsmålere, der giver en indikation af din puls
 • Transporthjul, så den er nem at flytte rundt på

Ulemper:

 • Kræver meget plads og kan ikke gemmes væk, når den ikke er i brug
 • Tilbyder kun en form for træning

Specifikationer:

 • Mål: 91 x 132 x 180 cm
 • Vægt: 108 kg
 • Vægtkapacitet: 150 kg
 • Modstand: Magnetisk

#5 Odin Mini Stepper Stepmaskine

Odin Ministepper Stepmaskine er en mini stepmaskine af høj kvalitet, som i et kompakt design har alt, hvad du skal bruge for en effektiv og god træning derhjemme.

Effektiv træning i hjemmet

Denne lille stepmaskine har et kompakt design, som gør den nem at flytte rundt på og stille til side, når du ikke skal bruge den. På trods af dens lille størrelse kan den dog give dig en yderst effektiv træning, hvilket gør den til et oplagt valg til dig, som gerne vil træne derhjemme, men ikke har plads til en stor trappemaskine.

En af fordelene ved denne ministepper er også, at der medfølger elastikker. Disse elastikker giver mulighed for yderligere fedtforbrænding, da de kan monteres på maskinen for at gøre træning mere udfordrende. Imens du stepper på maskinen, kan du træne arme og core med elastikkerne ved at bruge dem, som man ellers ville med almindelige træningselastikker. 

Indbygget computer der giver data om din træning

I det kompakte design er der også plads til den lille, men gode, indbyggede computer, som løbende giver dig information om din træning. Her får du bl.a. indsigt i data som antal skridt, tid og antal forbrændte kalorier. Ved hjælp af disse informationer kan du løbende følge med i de fremskridt, som du opnår med din træning.

Mini stepmaskine

Fordele:

 • Nem at flytte rundt på og at gemme væk, når den ikke er i brug
 • Giver en effektiv træning og fedtforbrænding i hjemmet
 • Indbygget computer, der giver dig information om din træning
 • En billig løsning til træning i hjemmet

Ulemper:

 • Begrænset træningsmuligheder
 • Begrænset modstand ift. større stepmaskiner

Specifikationer:

 • Vægtkapacitet: 100 kg

#6 Sprit CSC900 StairClimber

Spirit CSC900 StairClimber er en stepmaskine til dig, der ikke vil gå ned på kvalitet. Stepmaskinen tilbyder effektiv træning og giver dig mulighed for at træne cardio, udholdenhed og styrke.

En stepmaskine af høj kvalitet og sikkerhed

Stepmaskinen er af ekstra høj kvalitet og sikkerhed. Den høje kvalitet kommer bl.a. til udtryk gennem maskinens lange levetid, samt de gode materialer, som den er lavet af. Den høje sikkerhed kommer til udtryk gennem:

 • Maskinens steps fastlåses, når den ikke bruges.
 • Step-fladerne er ekstra store
 • Step-up Assist”, som gør det sikkert, at stige af og på maskinen
 • Gelænder med en belægning, der sikre et godt greb
 • Modstand og tempo kan reguleres ekstra hurtigt via maskinens håndtag

Avanceret LED computer og mange forskellige træningsmuligheder

Ud over at tilbyde høj sikkerhed og kvalitet, så tilbyder computeren også træning, der kan være både udfordrende og sjov.

Via den indbyggede LED-computer kan du vælge mellem 9 indbyggede træningsprogrammer. Her kan du vælge mellem quick-start, Warm up, Fat burn, Training, Rolling Hills, Challenge, Interval, User og Target.

Computeren har også et fint display, som viser data som tid, hastighed, modstandsniveau, forbrændte kalorier, watt og meter gået. Som prikken over i’et er modellen også yderst lydsvag sammenlignet med lignende modeller.

trappemaskine

Fordele:

 • En stepmaskine af ekstra høj kvalitet og sikkerhed
 • En effektiv måde, at træne cardio, udholdenhed og styrke
 • Høj vægtkapacitet, der gør det muligt for alle at bruge den
 • LED-computer med indbyggede træningsprogrammer, data og mulighed for at justere på modstandsniveauet

Ulemper:

 • Meget tung og kræver meget plads
 • I den dyre ende sammenlignet med andre stepmaskiner
 • Kræver en minimumshøjde fra gulv til loft på 270 cm

Specifikationer:

 • Mål: 100 x 147 x 220 cm
 • Vægt: 225 kg
 • Vægtkapacitet: 182 kg

Den store købsguide til dig: Find den bedste stepmaskine

I testen har vi gennemgået nogle af de bedste stepmaskiner på markedet. Er du stadig i tvivl om, hvilken stepmaskine du skal vælge? Så vil vi i denne test guide dig i den rigtige retning, så du bedre kan vælge den helt rette model til dig. I denne købsguide vil vi fortælle dig alt du har brug for at vide om stepmaskiner.

Hvorfor købe en stepmaskine?

Du bør vælge at købe en stepmaskine, hvis du ønsker at være aktiv i din dagligdag og ønsker at træne derhjemme. Det kan være du ikke har lyst til at træne i fitnesscentret eller du ser en stor fordel i at blot at træne derhjemme.

Stepmaskinen er en effektiv træningsmaskine

En stepmaskine er oplagt til dig, der ønsker en effektiv konditionstræning. Med en stepmaskine kan du forbrænde en masse kalorier og øge din udholdenhed. Samtidig kan træningsmaskinen være med til at styrke dine muskler i overkroppen og primært i skuldre, arme og ryg, hvis du gør brug af håndtagene, mens du stepper. En stepmaskine kan gøre dit hjerte-kar-system stærkere og øge din udholdenhed, så du overordnet set kommer i bedre form og får en mere sund krop.

Stepmaskine er et godt alternativ til løbetræning

En stepmaskine er en såkaldt low-impact træningsmaskine, da den ikke belaster dine led og knogler særlig meget. Derfor er træningsmaskinen et godt alternativ til et løbebånd, der kategoriseres som en høj-impact træningsmaskine. Løb er generelt en træningsform, der har en høj belastning for kroppen. Det anbefales derfor ofte at finde andre træningsmuligheder, hvis man har skader eller lignende.

Erstatning til udendørstræning

Med en stepmaskine i hjemmet har du et godt alternativ til at træne udendørs, når det er dårligt vejr eller mørkt – især oplagt om vinteren. Det er derfor fordelagtigt at have en hjemmetræningsmaskine til de perioder, hvor det virker uoverskueligt eller ikke muligt at komme ud ad døren for at træne.

Hvilken stepmaskine bør du vælge?

Det kan være svært at vælge, hvilken stepmaskine du bør købe. Derfor er det yderst relevant for dig der står overfor en købssituation at overveje, hvilke kriterier der er vigtige for dig i dit valg. Vi gennemgår nogle af de funktioner der er vigtige at være opmærksom på, når du skal vælge den rette model til din hjemmetræning.

Belastningsevne

Det er væsentligt hvor høj en belastning stepmaskinen kan holde til, da det er afgørende for, hvorvidt du kan benytte maskinen eller ej. Samtidig fortæller en høj belastningsevne også noget om den kvalitet, der ligger bag produktet. Hvis maskinen tåler en høj belastning, er den ofte udført i gode kvalitetsmaterialer, der gør den både slidstærk og holdbar.

Hvis du vejer på den anden side af 100 kg. kan det især være væsentligt for dig at orientere dig omkring.

Modstandsniveauer

Modstandsniveauerne har betydning for dit udbytte af din træning. Hvis der er mange modstandsniveauer i maskinen, kan du løbende justere sværhedsgraden og intensiteten i din træning. Det kan derfor være meget afgørende for dit valg af maskine, hvor mange modstandsniveauer der er at finde.

Træningsprogrammer

Nogle træningsmaskiner kommer med træningsprogrammer, der er velegnet til dig, der har brug for variation i din træning. Det kan være du nemt kommer til at kede dig eller løbende har brug for nye udfordringer. Ligegyldigt baggrunden kan træningsprogrammer være en god måde at motivere dig selv på.

Mulighed for justering af maskine

Det er særdeles vigtigt, at maskinen passer til dig og din træningsform. Derfor må du ikke tage det som en selvfølge, at maskinen passer til dig. Det er vigtigt at læse specifikationerne og finde ud af, om maskinen kan justeres på nogen måder så den kan tilpasses dine behov.

Materialevalg

Træningsmaskiner kan laves i forskellige materialer. Nogle modeller er mere slidstærke end andre grundet materialevalget. Derfor kan det være et afgørende parameter, hvad hvilke materiale maskinen er fremstillet i. Det gør sig især gældende, hvis du påtænker at bruge maskinen dagligt eller flere gange ugentligt. Her er det vigtigt med en maskine i gode kvalitetsmaterialer.

Brand

Der findes mange brands indenfor træningssektoren, og stepmaskiner er ingen undtagelse. Derfor har du måske allerede en præference for et bestemt brand du foretrækker fremfor andre. Blandt populære brands indenfor trappemaskiner er Abilica, Bowflex, Odin, Spirit og Sole. Alle sammen gode og kvalitetsbevidste brands, der kan give dig en god træningsoplevelse. Vi vil altid råde dig til at læse det enkelte produkts specifikationer for at finde det produkt der bedst muligt matcher dine behov.

Tilkobling til app

Flere og flere træningsmaskiner har mulighed for tilkobling af app gennem Bluetooth. Med en app-adgang bliver det muligt at gemme forskellige data på dine træningssessioner for at se dine fremskridt. Det kan for nogle brugere være ret relevant – især hvis fremskridt er en motivationsfaktor for dig.

Kombination med anden træningsmaskine

Flere stepmaskiner er ikke udelukkende en stepmaskine. De er en kombination af en stepmaskine og noget andet. Det gør først og fremmest maskinerne anderledes end hvis der var tale om ”rene” trappemaskiner. Det kan dog også være en medspiller til at gøre træningen mere spændende og udfordrende, fordi det ofte giver mulighed for at træne nogle andre muskler i kroppen end med en klassisk trappemaskine.

Pris

Vi kan ikke komme udenom at prisen har en betydning, når du skal vælge, hvilken træningsmaskine du skal købe. Der er ikke så meget at fortælle om dette parameter andet end at det nogle gange kan være en bedre idé at bruge et (lidt) større pengebeløb på at købe en maskine, der opfylder alle ens krav. Hvis du får alle (eller de fleste) krav opfyldt vil det i de fleste tilfælde have stor betydning for din træningsoplevelse. Og hvis du træningsoplevelse er god, er der større sandsynlighed for, at du vedligeholder din træning.

Hvis du har tålmodighed og kan vente kan du ofte finde nogle gode stepmaskine tilbud, hvis du venter til de perioder, hvor mange træningsmaskiner er på tilbud – op til jul og til januar. Du kan selvfølgelig også være heldig at finde nogle gode tilbud på andre tidspunkter. Det kan dog være en frustrerende proces, hvis du ønsker at komme i gang med hjemmetræningen med det samme.

Vedligehold af din stepmaskine

Når du har fundet den rette stepmaskine, er det vigtigt at vedligeholde maskinen, så du forlænger produktets levetid og opretholder en god sikkerhed under din træning. Derfor har vi samlet en række gode råd til dig, der skal vide, hvordan du kan vedligeholde din stepmaskine.

Rengøring

Først og fremmest er det vigtigt at rengøre din maskine regelmæssigt. Det kan du ofte gøre med en opvredet klud med sæbevand. Når du har vasket maskinen med en klud, er det vigtigt at aftørre maskinen grundigt for at forhindre rust.

Smøring

Nogle maskiner kræver løbende smøring for at den fungerer optimalt, har en glat bevægelighed og et lavt støjniveau. Det er vigtigt at tjekke anvisninger fra producenten for at få en korrekt guide for, hvordan du bedst muligt smøre maskinens enkelte dele.

Placering

Tjek løbende om maskinen står på et godt underlag og den ikke pludseligt står lidt ujævnt. Maskinen kan rykke sig en lille smule, når du bruger den og derfor er det vigtigt løbende at være opmærksom på.

Ofte stillede spørgsmål om stepmaskiner

ℹ️ Hvad gør en stepmaskine?

En stepmaskine er en træningsmaskine, der særligt styrker dine benmuskler – særligt dine lårmuskler og baller. Med en stepmaskine har du mulighed for en effektiv træningsoplevelse, hvor du kan tone din muskler.

🤔 Hvordan bruger man en stepmaskine?

Med en stepmaskine er det som at gå på trapper. Derfor kaldes stepmaskinen også for en trappemaskine. Du bruger en stepmaskine ved at placere dine fødder på maskinens pedaler eller trappetrin (afhængigt af model). Så begynder du ganske enkelt at træde op og ned på maskinens pedaler eller trin i en konstant bevægelse. Ofte har en stepmaskine flere modstandsniveauer, så du kan tilpasse maskinen til dit træningsniveau.

💡Er en stepmaskine god træning?

Ja, en stepmaskine er meget god træning. Det er en god træningsform, hvis du gerne vil øge styrken i dine ben og opnå en bedre kondi. Du forbrænder både kalorier, øger din muskelmasse og styrker dit kredsløb under steptræning, samtidig med at du også forbedre din koordination og balance. Du belaster ikke din led så meget som ved andre former for træning. Hvis du er i gang med genoptræning eller har en skade (f.eks. i knæet) er en stepmaskine en god træningsmaskine for dig.

✅ Er en stepmaskine effektiv?

Ja, en stepmaskine er meget effektiv. Den øger både din muskelmasse, forbedre din kondition og styrker kredsløbssystemet. Hvis du er interesseret i en god allround-træning af din krop, er en stepmaskine rigtig effektiv.

⚖️ Hvor mange kalorier forbrænder man på stepmaskine?

Der er ikke et simpelt svar på, hvor meget du forbrænder på en stepmaskine, da det er forskelligt fra person til person. Det afhænger bl.a. af din vægt, intensiteten i træningen og hvor længe du træner. Eksempel: En person på ca. 70 kg vil forbrænde omkring 400 kalorier på stepmaskinen på en time, hvor træningsintensiteten er middel.

💪🏼 Hvilke muskler træner en stepmaskine?

Du træner flere muskler, når du træner på en stepmaskine. Først og fremmest er det selvfølgelig dine benmuskler der trænes, hvor både de forreste og bagerste lårmuskler styrkes. Din sædemuskler og baller styrkes ligeledes. Også din core og overkrop styrkes ved brug af en stepmaskine. Hvilke muskler der specifikt trænes på din stepmaskine, afhænger af maskinens konstruktion. Stepmaskiner er nemlig meget forskelligt konstrueret.