Motionscykel – Se de 11 bedste kondicykler til din træning i 2024

Læs hele vores test af motionscykler og store købsguide herunder

Vi har fundet de bedste motionscykler til dig i alle prisklasser

Hvis du er på udkig efter en motionscykel til træning i hjemmet, er det vigtigt at finde den rette model, der passer til dine træningsbehov og præferencer. Der er mange forskellige modeller på markedet, så det kan være en udfordring at vælge den rigtige. Derfor er det en god idé at læse vores motionscykel test og den efterfølgende guide, så du kan finde den motionscykel der passer til dig.

I denne artikel vil vi give en detaljeret gennemgang af hver af de udvalgte motionscykler og forklare, hvad der gør dem særlige. Vi vil også give dig nogle tips til, hvad du skal overveje, når du vælger en motionscykel til dit hjem. Vores mål er at hjælpe dig med at finde den perfekte motionscykel, der passer til dine specifikke træningsbehov og krav, så du kan nyde en effektiv træning derhjemme.

De tre bedste motionscykler

Vi kan hjælpe dig med at finde den perfekte motionscykel til dit hjem. Vi har undersøgt markedet og nøje udvalgt 11 af de bedste modeller til hjemmebrug. Vi har vurderet disse modeller ud fra kvalitet, holdbarhed, funktioner og pris for at give dig det bedste udvalg af motionscykler, der opfylder forskellige træningsbehov og budgetter. Ud fra dette har vi valgt at kåre de 3 bedste motionscykler i vores test indenfor kategorierne: Vores Anbefaling, Bedste Oplevelse og Bedst til Prisen.

Vores Anbefaling

Abilica WinMag Cruise

Abilica WinMag Cruise

Abilica WinMag Cruise er en oplagt motionscykel for dig, som er på udkig efter en motionscykel af den højeste kvalitet til en god pris. Denne motionscykel kombinerer nemlig høj kvalitet med en god pris på den perfekte måde.

Bedste Oplevelse

Odin Pro B1200

Odin Pro B1200

Odin Pro B1200 er en fantastisk motionscykel, der giver en enestående oplevelse. Den er både slidstærk og kører utroligt godt, og kan derfor bestemt godt anbefales.

Bedst til Prisen

Titan Life S72

Titan Life S72

Som bedst til prisen er Titan Life S72 den klare vinder. Denne motionscykel giver dig en stort set lydløs oplevelse og et fantastisk tråd, der er 100% friktionsfrit.

Motionscykel test: Hvilken er den bedste motionscykel?

Det er meget svært at sige, hvilken kondicykel der er den absolut bedste for lige netop dig. Derfor er en gennemgående kondicykel test vigtigt.

Det skyldes at det naturligvis kommer an på mange forskellige faktorer som f.eks. hvad dine personlige træningsmål er, hvad dit budget er og hvor meget plads du har. Derfor kan vi ikke give et konkret svar, men vi kan give en række anbefalinger, som du kan bruge til at finde frem til den helt rigtige for dig.

Derfor har vi for at hjælpe dig, samlet den vigtigste information om 11 gode motionscykler i denne overskuelige artikel. Ved at læse om de forskellige informationer om disse 11 modeller, vil du uden tvivl kunne finde den motionscykel, som passer fuldstændig perfekt til dig.

Vi har samlet et bredt udvalg af motionscykler, så der med garanti er en at finde for dig. Det har vi gjort ved at inkludere alt fra billige motionscykler, så du kan finde et godt motionscykel tilbud, og til de helt dyre motionscykler. Samtidigt har vi samlet motionscykler af flere forskellige typer. På den måde indeholder vores gennemgang den rigtige kondicykel til enhver type, uanset om du er på udkig efter et motionscykel tilbud, en billig motionscykel eller bare gerne vil finde den absolut bedste.

#1 Abilica WinMag Cruise Motionscykel

Abilica WinMag Cruise er en oplagt motionscykel for dig, som er på udkig efter en motionscykel af den højeste kvalitet til en god pris. Denne motionscykel kombinerer nemlig høj kvalitet med en god pris på den perfekte måde.

Motionscykel Bedst i Test hos magasinet Woman

Har du mål med din træning, og vil du gerne have mulighed for at variere din træning, så er denne et oplagt valg. Denne motionscykel har også vundet prisen som “Bedst i test” i magasinet Woman.

Den har alt, hvad du skal bruge for at få en god træning samtidigt med, at du kan købe den til en fantastisk skarp pris. Blandt specifikationerne af denne motionscykel, er der bl.a. regulerbart styr, magnetmodstand med 32 niveauer, 12 forskellige træningsprogrammer samt transporthjul, så du kan flytte rundt på den efter behov.

Opnå en effektiv og sjov træning, der skaber resultater

Alle de forskellige specifikationer af denne motionscykel gør det muligt at opnå en effektiv træning, der samtidigt skaber resultater. Først og fremmest er der de 32 forskellige niveauer der gør, at man kan blive udfordret uanset fitnessniveau. Dernæst er der de 12 træningsprogrammer, som gør træningen både sjovere og øger sandsynligheden for, at du opnår dine mål.

Som om det ikke skulle være nok, så har cyklen en computer, der kan vise informationer som tid, hastighed, distance, kalorieforbrug, antal skridt, puls og meget mere. Via pulsmåleren, der sidder i de to håndtag, kan du se din puls og computeren kan lave en formtest på din puls.

Abilica WinMag motionscykel

Fordele:

 • Testvinder i magasinet Woman
 • Stort udvalg af niveauer og programmer
 • Nem at flytte rundt på

Ulemper:

 • Kræver en del plads
 • Kan ikke foldes sammen

Specifikationer:

 • Mål: 95 x 58 x 142 cm
 • Vægt: 33 kg
 • Vægtkapacitet: 120 kg
 • Modstandsniveauer: 32 stk.
 • Træningsprogrammer: 12 stk.

#2 Odin Pro B1200 Motionscykel

Odin Pro B1200 er en fantastisk motionscykel, der giver en enestående oplevelse. Den er både slidstærk og kører utroligt godt, og kan derfor bestemt godt anbefales.

Odin Pro B1200: En slidstærk motionscykel der kan anbefales

Odin Pro B1200 er en utroligt robust og slidstærk motionscykel, som du få glæde af i mange år efter du har købt den. Den er lavet i høj nok kvalitet til at blive brugt i kommercielle fitnesscentre, og er derfor en motionscykel du med garanti vil få glæde af i lang tid.

Denne motionscykel er kendt for flere forskellige ting. De to primære er dog den fantastiske kvalitet samt det enestående design. Det er altså ikke bare en god motionscykel. Den har også et flot, moderne design. Designet er dog naturligvis bare en ekstra bonus - det mest spændende er om den kan give en god træning.

Få en effektiv træning med Odin Pro B1200

Der er ikke nogen tvivl om, at du kan få en meget effektiv træning med denne motionscykel - uanset dit nuværende træningsniveau. Cyklen har nemlig et svinghjul på 15 kg, som kan skrue op for sværhedsgraden lige så meget du har behov for. Udover at kunne udfordre dig, har den også et super glidende tråd, hvilket gør den fantastisk behagelig at cykle på.

Udover at have et godt svinghjul, har den også en meget brugervenlig computer, som giver dig et godt overblik over din træning. Her kan du bl.a. se tid, distance, kalorier, watt og puls. Pulsen kan cyklen måle via de målere, der sidder på styret.

Motionscyklen kommer også med transporthjul, så den er nem at flytte rundt på for hvem som helst.

Odin Pro Motionscykel

Fordele:

 • Brugervenlig computer, der giver overblik over din træning
 • Effektiv træning
 • Lavet af den højeste kvalitet

Ulemper:

 • Kræver meget plads
 • Kan ikke foldes sammen

Specifikationer:

 • Mål: 120 x 58 x 155 cm
 • Vægt: 72 kg
 • Vægtkapacitet: 150 kg

#3 Titan Life S72 Motionscykel

Som bedst til prisen er Titan Life S72 den klare vinder. Denne motionscykel giver dig en stort set lydløs oplevelse og et fantastisk tråd, der er 100% friktionsfrit.

Effektiv træning til den entusiastiske udøver

Alle kan naturligvis bruge denne motionscykel, men der er ikke nogen tvivl om, at den er helt perfekt til den entusiastiske udøver. Cykel har en indbygget pulsmodtager, som kan aflæses gennem cyklens display. På den måde kan man løbende følge med i de vigtigste informationer, som kan være med til at give en effektiv træning.

Derudover har cyklen en stiv cykelramme, som giver en meget direkte kraftoverførsel. Den direkte kraftoverførsel lægger op til en god og effektiv træning samt lange, gode cykelture. Har man egne cykelsko kan man også montere cykelklamper, så man kan bruge disse.

Den perfekte motionscykel til hjemmebrug

Med alle de forskellige specifikationer og kvalitetsfeatures af denne motionscykel, er der ikke nogen tvivl om, at det er den perfekte motionscykel til hjemmebrug for ham eller hende, som gerne vil tage sin kondi og cykling til det næste niveau.

Den manuelle modstand, sportspedalerne, racing-sadlen og alle de andre features gør motionscyklen til en sand drøm for enhver udøver.

Titan life motionscykel

Fordele:

 • Stiv cykelramme, der giver en direkte kraftoverførsel
 • Sportspedaler og sadel
 • God og brugervenlig computer
 • God pris

Ulemper:

 • Batterier er påkrævet
 • Kan ikke foldes sammen

Specifikationer:

 • Mål: 128 x 51 x 120 cm
 • Modstandsniveauer: Trinløs
 • Vægtkapacitet: 120 kg

#4 Spirit CU800

Denne motionscykel er endnu et godt bud på en motionscykel, som kan bruges af alle fra nybegynderen til den trænede atlet. Det er også en god motionscykel til ældre. Den tilbyder stor variation i træningen og er fantastisk behagelig at cykle på.

Vælg mellem mere end 40 forskellige modstandsniveauer

Du læste rigtigt: Denne motionscykel har mere end 40 forskellige modstandsniveauer. Der er altså rig mulighed for en effektiv træning for alle fra nybegynderen til den meget erfarne cyklist. Computeren, der sidder i motionscyklen, er drevet af en generator, hvilket vil sige at cyklen selv genererer den nødvendige strøm, når du cykler på den.

Dertil har cyklen en superblød og behagelig sadel med dobbelt affjedring som sikrer, at du sidder godt på din cykeltur. Cyklen har også et tungt svinghjul på 13,5 kg. som er det der sikrer, at du kan justere cyklen på så mange forskellige modstandsniveauer.

Tilpas træningen efter dine behov

Sætter du pris på en skræddersyet træning og omfattende feedback, så er dette et oplagt valg. Cyklen har indbyggede håndpulsmålere, som gør det muligt at følge med i din puls. Samtidigt er den også kompatibel med pulsbælter, som f.eks. Tunturi Pulsbælte og nogle Polar-modeller. Ved hjælp af pulsaflæsning kan du også følge programmer, som er lavet til at være dynamisk træning, der tilpasser sig din puls.

Pedalerne har en 2 graders inversion, hvilket sikrer en behagelig og anatomisk korrekt position, så du får det maksimale ud af din træning og minimerer risikoen for skader.

Spirit kondicykel

Fordele:

 • Bredt udvalg af modstandsniveauer og træningsprogrammer
 • En gennemgående god motionscykel
 • Dynamisk pulstræning

Ulemper:

 • Kan ikke foldes sammen

Specifikationer:

 • Mål: 108 x 55 x 136 cm
 • Vægt: 52 kg
 • Vægtkapacitet: 200 kg
 • Modstandsniveauer: 40 stk.
 • Træningsprogrammer: 10 stk.

#5 Masterfit TP900 Motionscykel

Masterfit TP900 er en meget kraftig og robust motionscykel, som er lavet til at kunne klare flere timers brug om dagen og giver en enestående træning. Denne motionscykel fra Masterfit er uden tvivl et godt valg.

Motorstyret magnetmodstand og høj driftssikkerhed

Denne Masterfit motionscykel er yderst kraftig og robust. Den kan holde til at blive brugt og har en motorstyret magnetmodstand, der sikrer høj driftssikkerhed. Dertil er konstruktionen på cyklen forstærket for at sikre lang levetid. På cyklen finder du også et meget kraftigt styr, som giver mulighed for forskellige greb. På den måde kan du vinkle grebet til at passe optimalt til din højde og siddestilling.

Styret har håndpulsmåling, hvilket du kan følge med i direkte på skærmen. Vil du gerne have helt præcis pulsmåling, så er det også muligt at tilkoble et pulsbælte. Motionscyklen har en sadel af høj kvalitet, som er lækker at sidde på - selv under et længere træningspas.

Bred vifte af modstandsniveauer og programmer

Denne Masterfit motionscykel har også hele 32 modstandsniveauer, hvilket for alvor gør det muligt at finde det helt perfekte niveau til lige præcis din træning. Dertil er der de 12 træningsprogrammer som sikrer, at du kan skabe variation i din træning og at du ikke kommer til at kede dig.

Computeren, der sidder i motionscyklen, er Bluetooth-kompatibel, hvilket bl.a. gør det muligt for dig at skabe dine helt egne programmer samt at cykle en tur rundt i Europa gennem appen iConsole+. Når du cykler rundt med denne app, kan motoren også automatisk opdage, hvilket miljø du kører i og dermed tilpasse modstanden til det. Hvis du f.eks. cykler op ad et bjerg, så vil cyklen opdage dette og tilpasse sværhedsgraden hertil.

Spirit Fitness CU800

Fordele:

 • Bluetooth-kompatibel
 • Stort udvalg af modstandsniveauer og træningsprogrammer
 • Motorstyret magnetmodstand og høj driftssikkerhed

Ulemper:

 • Kan ikke foldes sammen
 • Kræver relativt meget plads

Specifikationer:

 • Mål: 122 x 61 x 154 cm
 • Vægt: 46 kg
 • Vægtkapacitet: 150 kg
 • Modstandsniveauer: 32 stk.
 • Træningsprogrammer: 12 stk.

#6 Odin B600 Motionscykel

Odin B600 er en motionscykel af høj kvalitet og solid konstruktion til en fornuftig pris. Den har et svinghjul på 9 kg, som giver en jævn og behagelig tråd i pedalerne og som kan tilbyde høj modstand. Cyklen er også udstyret med 24 træningsprogrammer, herunder rehabiliteringsmuligheder, hvilket gør den til et ideelt valg for dem, der søger en varieret og effektiv træning. Alt i alt er Odin B600 en alsidig og brugervenlig motionscykel, der kan give en fremragende kardiovaskulær træning i hjemmets komfort.

En robust motionscykel til en god pris

Odin B600 er en yderst robust motionscykel, som du kan anskaffe dig til en super skarp pris. Cyklen står stabilt og giver en behageligt tråd i pedalerne med cyklens gode svinghjul på 9 kg. Dertil er den fremstillet af de bedste komponenter i denne prisklasse.

Takket være svinghjulet er det også muligt for dig at opnå en høj belastning i modstanden, så selv den mest trænede cyklist kan blive udfordret. Selve justeringen af modstanden styres elektronisk gennem computeren eller også kan du lade den brede vifte af indbyggede træningsprogrammer styre modstanden for dig.

Bredt udvalg af træningsprogrammer og en brugervenlig computer

På denne motionscykel er der hele 24 forskellige træningsprogrammer. På den måde kan du altid opnå en varieret og udfordrende træning. Blandt disse træningsprogrammer kan du bl.a. vælge genoptræningsprogrammer, som er perfekt til, hvis du har en skade eller bare har brug for at passe lidt på med, hvor meget du udfordrer dig selv.

Denne motionscykels computer er også yderst brugervenlig og det er nemt at følge med i alle de forskellige informationer, som den kan generere. Her kan du bl.a. følge med i tid, puls, hastighed, distance, kalorier, watt og hvilket modstandsniveau du er på. Det er også muligt at oprette brugere på computeren, så du kan sætte indstillingerne til køn, alder, vægt og mere til.

Odin B600 kondicykel

Fordele:

 • Stort udvalg af træningsprogrammer
 • Overskuelig computer med en masse træningsinformation
 • Solid motionscykel til en god pris

Ulemper:

 • Kræver relativt meget plads
 • Kan ikke pakkes væk, når du ikke bruger den

Specifikationer:

 • Mål: 102 x 47 x 130,5 cm
 • Vægt: 27 kg
 • Vægtkapacitet: 150 kg
 • Modstandsniveauer: 16 stk.
 • Træningsprogrammer: 24 stk.

#7 Abilica Stream UB VIII Motionscykel

Abilica Stream UB VIII er en robust motionscykel med elektronisk justerbar magnetisk modstand og indbyggede pulssensorer. Den er kompatibel med pulsbælter og kan tilsluttes en smartphone eller tablet via Bluetooth til brug med iConsole+ Training-appen. Denne cykel er ideel til brugere mellem 135 og 195 cm høje og tilbyder en udfordrende træning til en mere overkommelig pris sammenlignet med professionelle modeller.

En motionscykel med mulighed for god træning

Hvis du er på udkig efter en robust motionscykel med ekstra udfordringer, så er Abilica Stream UB VIII et godt valg for dig. Denne nye model blev udviklet på baggrund af efterspørgslen fra mange kunder, som ønskede at kunne købe en motionscykel med samme muligheder som de professionelle Abilica cykler - men til en mere overkommelig pris.

En af de største fordele ved Abilica Stream UB VIII er dens elektronisk justerbare magnetmodstand, som giver mulighed for at træne med en høj modstand samtidig med et meget jævnt tråd. Denne kombination giver en effektiv træning for både begyndere og mere erfarne cyklister.

Motionscyklen er bedst egnet til personer med en højde mellem 135 og 195 cm.

Dynamisk træning tilpasset til din puls

En af de spændende muligheder ved denne motionscykel, ud over at det bare generelt set er en motionscykel af høj kvalitet, er at den kan lave dynamiske træningsprogrammer, der tilpasser sig din puls. Det gør den gennem de indbyggede håndpulsmålere. Alternativt kan du også tilkoble pulsbælter til motionscyklen.

Den er også Bluetooth-kompatibel, så du på simpel vis kan koble din telefon eller tablet til cyklen. Via cyklens app kan du også downloade apps som iConsole + Training eller tage en køretur i den virkelige verden, hvor skærmen viser billeder fra Google Street View om, hvor du befinder dig og tilpasser sværhedsgraden til miljøet.

Abilica Stream UB VIII

Fordele:

 • Bredt udvalg af modstandsniveauer og træningsprogrammer
 • En meget robust motionscykel
 • Bluetooth- og pulsbælte-kompatibel

Ulemper:

 • Kræver relativt meget plads
 • Kan ikke foldes sammen

Specifikationer:

 • Mål: 105 x 56 x 140 cm
 • Vægt: 34 kg
 • Vægtkapacitet: 120 kg
 • Modstandsniveauer: 32 stk.
 • Træningsprogrammer: 12 stk.

#8 Odin B200 Sunfitter Foldbar

Odin B200 Sunfitter Foldbar Motionscykel er en ideel motionscykel til dig, der ønsker at træne hjemme i ro og mag. Dette er en sammenklappelig motionscykel, hvilket gør den nem at opbevare og transportere, når den ikke er i brug.

Gode muligheder for modstand

Med en elektronisk justerbar magnetmodstand og en letlæselig LCD-skærm kan du nemt tilpasse træningsintensiteten og holde øje med din træningsfremgang. Derudover er motionscyklen udstyret med en komfortabel sadel og justerbart styre, så du kan træne i en ergonomisk korrekt position.

Cyklen har 16 forskellige modstandsniveauer, så du kan tilpasse træningen til dine behov. På computeren kan du følge med i informationer, som scan, tid, distance, hastighed, puls og forbrændte kalorier.

Udfordre dig selv med elastikker

Denne motionscykel kommer også med to elastikker, som du kan koble på cyklen. Disse elastikker giver dig mulighed for at træne din overkrop mens du cykler. Perfekt til dig som også gerne vil have overkroppen i brug, imens du er på din cykeltur.

Med denne motionscykel kan du træne dine ben, ryg, arme og skuldre på en skånsom og effektiv måde, samtidig med at du forbedrer din kondition og forbrænder kalorier. Gør dig klar til at opleve en intens og tilfredsstillende træning med Odin B200 Sunfitter Foldbar Motionscykel.

Odin B200 kondicykel

Fordele:

 • Kan nemt gemmes væk, når den ikke er i brug
 • Skarp pris
 • Mulighed for at tilkoble elastikker

Ulemper:

 • Ingen træningsprogrammer
 • Ikke Bluetooth-kompatibel

Specifikationer:

 • Mål: 116 x 92 x 52 cm
 • Vægt: 18 kg
 • Vægtkapacitet: 110 kg
 • Modstandsniveauer: 16 stk.

#9 Concept 2 BikeErg PM5 Motionscykel

Concept 2 BikeErg er en robust motionscykel med høj kvalitet og et modstandssystem med luft, som sikrer et glidende og udfordrende tråd. Cyklen har en brugervenlig computer, som viser alle vigtige træningsdata og kan tilpasses dansk. Derudover kan man tilkoble et trådløst pulsbælte og downloade forskellige cykelapps, hvilket giver mulighed for en mere varieret træning.

Blødt og glidende tråd med luftmodstand

Concept 2 BikeErg er en motionscykel af høj kvalitet, som har et lækkert modstandssystem med luft. Dit tråd bliver hårdere i takt med at du lægger flere kræfter i træningen. Modstanden kan du ændre på ved at justere på siden af svinghjulet, hvor du kan vælge mellem ti forskellige modstandsniveauer.

Alt i alt har motionscyklen også et topmoderne design som gør, at den ser flot og elegant ud. Cyklen har den samme computer, som man kender fra de andre Concept 2-produkter.

Brugervenlig computer der kan indstilles til dansk

Computeren, der sidder i denne motionscykel, er super brugervenlig og byder på mange muligheder. Dertil er det kun computeren der kræver batterier i cyklen, hvilket vil sige du nemt kan flytte rundt på cyklen efter behov. Cyklen har monteret transporthjul, som gør det supernemt.

Den brugervenlige PM5 Monitor giver live-information om din træning. Den er også kalibreret på en måde, som gør det muligt at sammenligne dine resultater med andre - perfekt til den konkurrerende type. På computeren kan du vælge mellem en bred vifte af visninger og programmer samt følge med i alle de vigtigste informationer som tid, distance, tid, kalorier, osv.

concept 2 motionscykel

Fordele:

 • Moderne design
 • Kan flyttes rundt på efter behov
 • Mulighed for at downloade apps

Ulemper:

 • Kan ikke foldes sammen
 • Har ikke elektronisk justering af modstand

Specifikationer:

 • Mål: 122 x 61 x 103 cm
 • Vægt: 26 kg
 • Vægtkapacitet: 136 kg
 • Modstandsniveauer: 10 stk.

#10 Finnlo Exum XTR BT Ergometer

Finnlo Exum XTR BT Ergometer er en oplagt motionscykel til dig, som søger en simpel og god cykel, du kan træne på derhjemme. Cyklen har alt hvad du skal bruge for en effektiv træning - og mere til.

Perfekt til både nybegyndere og erfarne cyklister

Finnlo Exum XTR BT motionscykel er en perfekt løsning til at træne derhjemme. Med 41 forskellige modstandsniveauer er der masser af udfordringer til både begyndere og erfarne motionister. Du kan træne i timevis uden at opleve monotoni takket være de mange forskellige træningsprogrammer, som cyklen tilbyder.

Svinghjulet på 8 kg sikrer, at du får en jævn og glidende træning, som bliver hårdere desto mere du presser dig selv. Du kan justere modstanden ved hjælp af cyklens computer, som du nemt kan betjene ved hjælp af knapperne på styret.

Tilpas cyklen til din højde og kropstype

For at sikre en god og behagelig træningsoplevelse kan du justere sædet både vertikalt og horisontalt samt justere styrhøjden vertikalt. Dette gør det muligt for dig at finde den mest komfortable siddestilling - uanset din højde og kropstype.

Finnlo Exum XTR BT motionscykel har også en computer, der kan tilkobles fire forskellige brugere. Dette gør det nemt for hele familien at bruge cyklen og registrere deres individuelle træningsdata. Computeren giver dig mulighed for at spore dine træningsresultater og overvåge din træningsudvikling over tid.

Du kan også tilslutte din smartphone eller tablet via Bluetooth og bruge forskellige apps til at forbedre din træning. Og når du er færdig med træningen, er cyklen nem at flytte rundt takket være dens indbyggede transporthjul.

Finnlo motionscykel

Fordele:

 • Bred vifte af modstandsniveauer
 • Bluetooth kompatibel
 • Perfekt til hjemmetræning

Ulemper:

 • Kan ikke foldes sammen
 • Kræver relativt meget plads

Specifikationer:

 • Mål: 102 x 55 x 125 cm
 • Vægt: 39 kg
 • Vægtkapacitet: 150 kg
 • Modstandsniveauer: 41 stk.

#11 Tunturi Bike F40

Som den sidste motionscykel vil vi anbefale Tunturi Bike F40, som er en gennemført motionscykel, der kan give dig en god træning. Her kan du vælge mellem en bred vifte af træningsprogrammer og modstandsniveauer.

Bred vifte af træningsprogrammer og modstandsniveauer

Tunturi Bike F40 Motionscykel er en alsidig træningscykel, som giver dig en masse muligheder for at variere og tilpasse din træning. Cyklen er udstyret med en flot og overskuelig 5,5" skærm, hvor du kan vælge mellem 19 forskellige træningsprogrammer. Disse programmer kan hjælpe dig med at nå dine træningsmål ved at tilpasse intensiteten og varigheden af træningen.

Motionscyklen er også udstyret med hele 32 modstandsniveauer, som giver dig mulighed for gradvist at øge belastningen på cyklen, og derved udfordre dig selv mere og mere. Modstanden justeres nemt og hurtigt via knapper på computeren, så du kan tilpasse den undervejs i træningen. Magnetisk modstand og et svinghjul på 9 kg sørger for en jævn og behagelig tråd under hele træningen.

Tilpas træningen til dine ønsker

En af de store fordele ved Tunturi Bike F40 er dens mulighed for at forbinde til en tablet. Når du har koblet cyklen til din tablet, kan du benytte en gratis app til at kontrollere og justere din træning. App'en giver dig også adgang til flere funktioner, som kan gøre din træning mere motiverende og interessant. Du kan f.eks. køre virtuelle ruter og konkurrere med andre brugere fra hele verden.

Motionscyklen har desuden justerbar sadel og styr, så du kan tilpasse den til din krop og sikre en behagelig siddestilling under træningen. Med Tunturi Bike F40 motionscyklen kan du træne effektivt og motiverende i dit eget hjem.

Tunturi motionscykel

Fordele:

 • Bred vifte af modstandsniveauer og træningsprogrammer
 • God computer og mulighed for at oprette brugere
 • Bluetooth-kompatibel

Ulemper:

 • Kan ikke foldes sammen
 • Fylder relativt meget

Specifikationer:

 • Mål: 99 x 59 x 157 cm
 • Vægt: 36,8 kg
 • Vægtkapacitet: 135 kg
 • Modstandsniveauer: 32 stk.
 • Træningsprogrammer: 19 stk.

Den store købsguide til dig: Find den bedste motionscykel

I testen har vi gennemgået nogle af de bedste kondicykler, men er du stadig i tvivl om, hvilken motionscykel du skal vælge? Fortvivl ej. I denne guide vil vi hjælpe dig i den rigtige retning, så du bedre kan træffe en beslutning om, hvilken motionscykel der passer bedst til dig. Først vil vi dog komme ind på, hvorfor du egentlig bør købe en motionscykel, og hvorfor en kondicykel er perfekt som hjemmetræningsudstyr.

Hvis du imidlertid er i tvivl om en motionscykel overhovedet er noget for dig, kan du læse vores tests og guides om andre træningsmaskiner såsom pedaltræner og spinningcykel. På den måde kan du blive klogere på, hvilken træningsmaskine der egentlig er noget for dig.

Hvorfor købe en motionscykel?

En motionscykel er en effektiv træningsmaskine til hjemmet. Den er nem at finde ud af og kan bruges af alle. At træne på en kondicykel har desuden nogle gode egenskaber:

 1. Forbedring af helbred: En kondicykel kan øge din blodcirkulation og styrke dit hjerte.
 2. Vægttab: Du kan med fordel vælge at bruge en motionscykel, hvis du ønsker at tabe dig. Du kan nemlig forbrænde mange kalorier ved at cykle.
 3. Mindsker stress: Jo mere motion du dyrker, desto flere endorfiner vil kroppen frigive. Endorfiner er med til at forbedre dit humør og mindske stress.
 4. Kondition forbedres: Du kan øge intensiteten i din træning alt efter din kondi. Det betyder også at du løbende kan skrue op for intensiteten for at øge din udholdenhed og forbedre din kondition.

Godt alternativ til løb

Løbetræning er en high-impact-træningsform. Det betyder at løbetræning (på f.eks. et løbebånd) er en sportsgren, der har en høj belastning på dine knogler og led. Det har motionscykling derimod ikke, da kondicyklen er en low-impact-træningsmaskine ligesom en stepmaskine og crosstrainer også er. Derfor er motionscykling særligt velegnet til genoptræning, opvarmning eller personer, der har en knæskade eller lign.

Motionscyklen er perfekt til hjemmetræning

Generelt set har alle hjemmetræningsmaskiner den fordel, at de bruges indendørs. Det vil sige, at du ikke er afhængig af vejret for at kunne motionere. På den måde er motionscyklen en god erstatning til udendørstræning – især om vinteren, hvor det helt klart kan være en udfordring at træne ude, hvis vejret viser sig fra sin dårlige side.

Hvilken motionscykel skal du vælge?

Der er mange muligheder og i denne test har vi gennemgået en lang række af dem. Derfor kan det være svært at vælge den rette kondicykel. For at gøre dig lidt klogere på, hvordan du vælger den rette motionscykel, gennemgår vi i denne guide nogle af de funktioner, der kan være af afgørende betydning for dit valg.

Belastningsevne/vægtkapacitet

Belastningsevnen er den maksimale bæreevne, som maskinen har. Med andre ord handler det om, hvor høj en vægt maskinen kan holde til. De fleste motionscykler har en bæreevne på mellem 120 og 150 kg, mens nogle modeller endda har en belastningsevne på op til 200 kg. Det gør sig bl.a. gældende ved Spirit CU800. Hvis du vejer over 150 kg, bør du derfor overveje en motionscykel fra Spirit.

Modstandsniveauer

Modstandsniveauerne er afgørende, hvis du har et højt ambitionsniveau og gerne vil øge din udholdenhed og forbedre din kondition. Med modstandsniveauerne kan du mindske og øge intensiteten og sværheden i motionscyklen, så du kan tilpasse den til dit træningsniveau. Det betyder selvfølgelig, at en kondicykel uden så mange modstandsniveauer ikke har en særlig høj justeringsgrad.

Træningsprogrammer

Måske kan du godt lide en afvekslende træning? Måske kan du bare godt lide kende din træningsrutine og lave de samme øvelser dag ind og dag ud? Ligegyldigt hvad er der en træningsmaskine til dig. Hvis du godt kan lide en afvekslende træning, er det vigtigt at vælge en motionscykel med mange træningsprogrammer, da træningsprogrammerne er den bedste (og nemmeste) måde at træne på forskellig vis.

Justering af styr og sadel

Det kan have ret stor betydning om motionscyklen kan justeres, så den passer til dig. Uden en komfortabel siddestilling er det umuligt at få en effektfuld træning. Overvej derfor om kondicyklen kan tilpasses dig. Nogle gange står der i produktbeskrivelserne, hvilken højde kondicyklen passer til.

Tilkobling til app

Måske er det vigtigt for dig, at man kan tilkoble en app til træningsmaskinen - og måske er det ikke. Tilkoblingen foregår ved at træningsmaskinen og smartphonen får forbindelse til hinanden via Bluetooth. Hvis du godt kan lide at følge dine træningsfremskridt og kunne følge med på din smartphone, kan app-tilkobling være en god feature at have. Det kan endda være med til at øge din motivation.

Pris

Det er svært at komme udenom, at prisen har en betydning for ens valg. Det er vigtigt at være realistisk omkring sine forventning til motionscyklen ud fra det budget, man har til rådighed. Du kan finde mange gode træningsmaskiner til nogle fornuftige priser, og det kan godt betale sig at købe en træningsmaskine, der lever op til de krav man har. Det giver et godt udgangspunkt for træningen og kan nogle gange være med til at øge motivationen.

Hvordan ønsker du at bruge kondicyklen?

Dit formål med motionscyklen er afgørende for dit valg af model. Du kan vælge at bruge kondicyklen på mange forskellige måder. Først og fremmest kan du vælge at bruge motionscyklen som opvarmningsmaskine. Den er god til at varme kroppen op og kan uden problemer bruges til dette formål. Det kræver dog at du har andre træningsmaskiner du vil træne på efterfølgende. Du kan også vælge at bruge kondicyklen som eneste træningsmaskine. Det er fordelagtigt for dig, der ønsker at tabe sig, forbedre sin kondition eller øge sin udholdenhed.

En motionscykel er en rigtig god træningsmaskine til dig, der har fået en knæskade eller lignende og derfor ønsker at træne på en maskine, der ikke belaster dine led i særlig stort omfang. Samtidig kan en kondicykel være en fornuftig træningsmaskine der skal genoptræne efter sygeforløb eller lign.

Vedligehold din motionscykel

Når du først har fundet den rette motionscykel, er det relevant at finde ud af, hvordan du bedst muligt kan vedligeholde den. Med en god vedligeholdelse forlænger du maskinens levetid og sørger for, at maskinen er sikker at anvende og træne på. Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du bedst muligt kan vedligeholde din kondicykel.

Rengøring

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt at rengøre maskinen efter brug og aftørre den regelmæssigt, så sved og lign. ikke ødelægger maskinen. Hvis du ikke aftørrer kondicyklen, vil den ruste med tiden. De fleste motionscykler kan blot aftørres med opvredet klud og sæbevand. Men det kan altid være en god idé at læse anvisningerne i produktmanualen for det specifikke produkt.

Smøring

Det er vigtigt løbende at smøre cyklen i alle de bevægelige dele, så du undgår slid og beskadigelse. Det betyder at dele såsom pedaler og styr er vigtige at smøre. Hvilke dele der er mulige at smøre afhænger af, hvilken kondicykel du har og hvilket bremsesystem den besidder.

Kontrol

For at sikre at motionscyklen er up-to-date er det vigtigt løbende at justere og kontrollere de enkelte dele på maskinen. Først og fremmest er det vigtigt at justere bremserne, så de fungerer optimalt. Herefter er det vigtigt at sikre, at alle skruer og bolte ikke har løsnet sig eller er blevet i dårlig stand. Det kan være nødvendigt at efterspænde skruerne undervejs – især hvis du ofte bruger maskinen.

Ofte stillede spørgsmål om motionscykler

🤔 Hvilken motionscykel skal man vælge?

Hvilken motionscykel du skal vælge, afhænger af en række forskellige parameter og hvor stor en betydning, de enkelte parametre har for dig. Det kommer an på, om du finder belastningsevnen, antallet af træningsprogrammer, mulighed for app-tilkobling, modstandsniveauer, justeringsmuligheder eller prisen vigtigst for dit valg.

⚖️ Hvor mange kalorier forbrænder man på en motionscykel?

Hvor mange kalorier du forbrænder, afhænger af en lang række faktorer, herunder køn, vægt og din intensitet i træningen. Typisk vil du forbrænde mellem 300 og 600 kalorier på en time.

🚴🏼‍♂️ Hvad er forskellen på en motionscykel og en spinningcykel?

Begge træningsmaskiner er en stationær cykel, der er fordelagtig til hjemmetræning. En motionscykel er typisk udstyret med almindelige pedaler og et bredt sæde. Du kan let tilpasse dit træningsniveau på en motionscykel. En spinningcykel er designet ud fra et formål om højintens træning. Ofte minder sadlen på en spinningcykel om en racercykel-sadel ligesom pedalerne er klik-pedaler (hvortil der kræves specielle cykelsko). På en motionscykel skal du hele tiden træde ned i pedalerne for at holde gang i maskinen (ligesom på en almindelig cykel), mens en spinningcykel fortsætter sine bevægelser, selvom du ikke træder i pedalerne. Det betyder også at du ikke kan lave et øjeblikkelig stop på en spinningcykel.

ℹ️ Hvad er forskellen på en motionscykel og en kondicykel?

Der er ingen forskel. Motionscykel og kondicykel er to ord for den samme træningsmaskine.

💪🏼 Er det sundt at cykle på en motionscykel?

Ja, det er sundt at cykle på en motionscykel. En motionscykel kan bl.a. forbedre din kondition, forbrænde en masse kalorier og styrke dit blodtryk. Et overdrevet brug af motionscyklen er (ligesom det er tilfældet for alle andre træningsmaskiner) ikke sundt.

❔Hvilket bremsesystem anbefales, når man skal købe motionscykel?

Det anbefales ofte at købe en motionscykel med et magnetisk bremsesystem, fordi modstanden tilpasses via cyklens computer. Samtidig har disse cykler ofte et lavt lydniveau og skiftet fra én modstand til en anden fungerer ofte gnidningsfrit. Magnetisk bremsemodstand fungerer ved at en magnet skaber modstand mod cykelhjulet. De fleste motionscykler har dette bremsesystem.