Hvornår skal jeg indtage proteinpulver?

Læs artiklen og få svar på dit spørgsmål


Søger du viden på spørgsmålet: hvornår skal jeg indtage proteinpulver? Så er du kommet til det rette sted. I denne artikel vil vi give dig svaret på, hvornår det er fordelagtigt for dig at indtage proteinpulver. Vi vil også komme ind på, hvor meget protein du bør indtage hver dag.

Hvornår skal jeg indtage proteinpulver?

Det er meget oplagt at indtage proteinpulver efter træning, da kroppen optager ekstra mange proteiner lige efter motion. Samtidig er det ofte et par timer siden man sidst har spist, når træningen er overstået, og proteinshakes kan derfor være en god måde at få lidt i maven. Dog har det vist sig, at det vigtigste er at indtage nok proteiner i løbet af hele dagen.

Er du god til at spise morgenmad? Hvis ikke, så kan det være en god idé at indtage proteinpulver om morgenen. Når du har sovet hele natten (ofte 7-8 timer), har kroppen brug for en proteinrig og sund morgenmad. Så hvis ikke du er god til at få spist et ordentligt og godt morgenmåltid, kan det være det rigtige for dig at indtage proteinpulver om morgenen. Det giver en god start på dagen, da det giver kroppen noget at arbejde med.

Kroppen arbejder hele døgnet på at opbygge muskler. Du bør derfor også indtage et proteinholdigt måltid inden sengetid, da det giver kroppen de rette betingelser for at arbejde mens du sover. Det kan derfor også være en fordel at ty til proteinpulveret på dette tidspunkt af dagen.

Hvordan indtages proteinpulver?

Det er ret nemt at indtage proteinpulver. Ofte opblandes det med vand eller mælk, så det kan nydes som en shake. Proteinpulver er samtidig også ret praktisk, da det er nemt at have med på farten.

Dog kan det for nogle være ret kvalmt at drikke proteinshakes hver dag, da det er en tung og mættende drik. Og selvom det kan fås med forskellige smage, der giver variation, kan det godt blive lidt trættede at drikke proteinshakes på den lange bane. Hvis du har det sådan, kan det være du er mere til Clear Whey Proteinpulver. Dette proteinpulver er ikke grynet, klumpet eller mælkeagtigt. Her opblandes proteinpulveret med vand. Clear Whey er en let shake, der mest af alt minder om en lækker frugtjuice. Det er derfor meget let drikkeligt, hvilket kan være en kæmpe fordel, hvis du drikker flere proteinshakes dagligt.

Hvornår skal jeg indtage proteinpulver?

Du kan også sagtens indtage proteinpulver på en anden måde end gennem proteinshakes. Der findes et væld af forskellige proteinopskrifter på nettet, som er lette at prøve af. Du kan f.eks. lave proteinpandekager. Du kan også finde opskrifter på proteinsmoothies, -kager og – brød.

Dit daglige proteinindtag

Dit daglige mål for proteinindtag afhænger af forskellige faktorer, såsom køn, kropsvægt og træning. Jo mere du træner, jo mere protein bør du indtage. Det samme gælder med din kropsvægt – jo højere vægt, jo mere protein. I gennemsnit bør du indtage 1,5-2 gram pr. kg. kropsvægt.

Du bør selvfølgelig ikke få alle dine proteiner gennem proteinpulver. Det er altid fornuftigt med en varieret kost, der indeholder madvarer af proteinholdig karakter. Når det så er sagt, så kan du sagtens dække en del af dit daglige proteinbehov gennem proteinpulver.

Hvor meget proteinpulver du skal drikke afhænger selvfølgelig af, hvor mange proteiner du ønsker at indtage. Derudover er det forskelligt fra producenterne af proteinpulver, hvor mange gram protein pr. 100 gram proteinpulver produkterne indeholder. Det er derfor vigtigt at læse om næringsindholdet i produktet inden du indtager pulveret.

Vi håber du er blevet klogere på dit spørgsmål om, hvornår du skal indtage proteinpulver, og hvordan du bør bruge proteinpulver i din dagligdag.

Læs vores andre blogindlæg her.

Rate this post

Skriv en kommetar