EAA Guide & Test [2021] – Hvad er EAA?

Lær hvad EAA er og se det bedste produkt i 2021

Hvad er EAA?

EAA betyder essentielle aminosyre, og formålet med at bruge EAA som kosttilskud, er netop at tilføre kroppen flere essentielle aminosyre. EAA kan anvendes som et ekstra kosttilskud, da kroppen ikke selv producerer essentielle aminosyrer - selvom du får det igennem kosten. Du ved sikkert allerede at, man skal bruge proteiner for at opbygge muskler - og det er her EAA kommer ind i billedet. Proteiner er nemlig opbygget af mindre dele kaldt aminosyrer (Det som EAA består af). Der er i alt 22 biologiske aktive aminosyrer, hvor 9 af dem er essentielle for voksende mennesker. De kaldes essentielle aminosyrer eftersom kroppen ikke selv kan producere dem. De essentielle aminosyrer er leucin, valin, isoleucin, lysin, methionin, tryptophan, histidin, fenylalanin, theonin.

Test 2021: Vi har fundet det bedste EAA i Danmark

#1 Bodylab EAA

www.bodylab.dk
  • Fordeling af aminosyrer
  • Pris pr. gram (0,56 kr.)
  • Smag
  • Kundeanmeldelser
  • Suplabs vurdering

Vores favorit EAA

Vi har hos Suplab testet og vurderet Bodylabs EAA-supplement, og det har fået en rigtig god score. EAA fra Bodylab er er super lækkert tiltag til din træning, som vil give dig et ekstra boost. Smagen er helt i top, og utrolig lækkert. Deres kvalitet hos Bodylab er som altid helt i top på deres produkter, og deres EAA er ingen undtagelse. Det opblandes nemt og hurtigt og drikkes uden klumper under træningen.

Hvad er forskellen på EAA og BCAA?

BCAA er faktisk EAA. EAA indeholder 9 aminosyrer, hvor BCAA (Forgrenede aminosyrer) indeholder 3 af dem; Leucin, valin og isoleucin.

Men lad os gå lidt mere i dybden med forskellen.

EAA og BCAA kan sammenlignet på tre parametre. De er begge et supplement til at få aminosyre. BCAA indeholder L-leucin, L-isoleucin og L-valin. Derfra tager EAA, supplementet til nye højder. EAA består nemlig af L-leucin, l-valin, l-isoleucin, l-glutamin, l-arginin, l-lysin, l-methionin, l-tryptophan, l-histidin, l-phenylalanin. Dvs. at EAA består af 9 aminosyrer hvor BCAA består af 3 (leucin, valin og isoleucin), og det er der forskellen ligger mellem de to supplementer.

Flere undersøgelser peger faktisk på, at EAA har bedre virkning en BCAA (1).

Hvorfor skal du benytte EAA?

Hvis du ikke spiser særlig varieret kost til daglig, vil et supplement som EAA være essentielt for dig. Det kan f.eks. indtages under træning. Jeg bruger selv EAA under min træning da min kost i hverdagen kan være meget ensartet (ris, kylling/oksekød og grøntsager). De essentielle aminosyrer er også fordelagtig gennem EAA da det giver dig et ekstra boost af proteiner. Det er utrolig vigtigt at fordele proteinerne ud over

hele dagen og i den varieret mængde som EAA giver. Derfor kan du med fordel benytte EAA under træning. Supplementet drikkes (lige som BCAA) og derved får du også fordelagtige aminosyre under træningen.

(1) https://www.semanticscholar.org/paper/Endocrine-and-Metabolic-Dysfunction-During-Aging-of-Bukhari-Phillips/1ed2f47b81d89d5af3a7d8274365be3754bcc436?p2df