Crosstrainer Test & Guide i 2022

Læs hele vores Crosstrainer test og guide herunder.


Vi har fundet de bedste crosstrainere i DK indenfor hver prisklasse!

Er du på udkig efter en crosstrainer? Så er du kommet til det rette sted! Vi har gjort at arbejdet ved at teste crosstrainere, så du kan vælge den crosstrainer, der passer perfekt til dig. Har du brug for lidt mere viden, kan du bare springe ned til vores guide, hvor du får alt den information, som du har brug for.

Vi har fundet de bedste crosstrainere indenfor hver prisklasse

For at gøre det nemt og overskueligt for dig, har vi undersøgt og testet markedet for crosstrainerne, og samlet de bedste crosstrainere indenfor hver prisklasse. Du skal bare læse om hvilken der ligger indenfor dit budget, og så får det du bedste til prisen.

Bedste pĂĄ budget

Masterfit-TP500 crosstrainer

Masterfit-TP500 crosstrainer

En billig crosstrainer, som kan det basale, som de fleste har brug for. Den er solidt bygget, har 16 modstandsniveauer og tilbyder bl.a. 12 forskellige træningsprogrammer indbygget.

Vægt: 51 kg
Skridtlængde: 40 cm
Maks personvægt: 135 kg
Længde x bredde x højde: 165 x 62 x 157 cm
Svingmasse: 17 kg
Bedste i mellemklassen

Xterra Crosstrainer

exterra Crosstrainer

Dette er vores testvinder, da du får en kvalitets crosstrainer, med en masse gode funktioner. Svinghjulet sidder forrest, som gør det endnu tættere på en normal løbebevægelse.

Vægt: 70 kg
Skridtlængde: 46 cm
Maks personvægt: 148 kg
Længde x bredde x højde: 166 x 56 x 163 cm
Svingmasse: 8,6 kg
Bedste oplevelse

Finnlo crosstrainer

Finnlo Crosstrainer

Hvis du vil have det bedste, bør du helt klart købe denne crosstrainer fra Finnlo. Her sidder svinghjulet også foran, for den gode bevægelse. Derudover er den spækket med andre gode funktioner.

Vægt: 69,7 kg
Skridtlængde: 50 cm
Maks personvægt: 150 kg
Længde x bredde x højde: 165 x 55 x 158 cm
Svingmasse: 18 kg

Leder du efter en crosstrainer, sĂĄ er du landet det helt rigtige sted. Vi har fundet den billigste crosstrainer indenfor hver prisklasse - bĂĄde budgetvenlig, mellem klasse og luksus.

Se hele udvalget fra Apuls.dk og Fitnessgruppen.dk

Først og fremmest, hvad er en crosstrainer?

Du har sikkert set en crosstrainer nede i træningscentret, og undret dig over hvad den kan bruges til? En crosstrainer er mest en parring mellem et løbebånd og en motionscykel. Det fungerer egentligt bare ved, at du placerer dine fødder på pedalerne og hænderne på håndtagene. Herefter trækker du dem rundt og vupti - så er du i gang! Du får faktisk det bedste fra begge maskiner, da du får en løbelignende bevægelse, men pga. af de cirkulære bevægelser bliver dine led skånet - heriblandt dine knæ.

Hvorfor sĂĄ investere i en crosstrainer?

En crosstrainer kan hjælpe dig til vægttab
En crosstrainer er nem for hele familien at benytte, uden den store instruktion i hvordan den fungerer. En crosstrainer er derudover ofte en maskine, som kan holde i mange år. Du får også en meget bred træning, da du får konditionstræning, samtidigt med din overkrop og underkrop bliver tonet.

Den er specielt god til:

 • At komme i form - En super god maskine til at komme i eller holde dig i form.
 • Til vægttab - Grundet det høje fat-burn du kan opnĂĄ med en crosstrainer, kan du sammen med en god diet tabe et par ekstra kilo pĂĄ sidebenene.
 • Fysisk træning - Set i forhold til løb, hjælper en crosstrainer dig i højere grad med at opbygge muskler, uden at risikere skader pĂĄ dine led. Du bliver dog ikke trænet som Arnold Schwarzenegger af at træne pĂĄ en crosstrainer.

Kan en crosstrainer bruges til hjemmebrug?

En crosstrainer til hjemmebrug er et super effektivt redskab, til at lave motion og samtidig skåne dine knæ, og derudover har fleste har plads til en crosstrainer derhjemme, da den ikke fylder så meget. Hvis du ikke er så meget til at tage i træningscenter eller fitnesscenter, er det derfor oplagt at have en crosstrainer derhjemme.

Der er utrolig mange måder at træne på en crosstrainer, om det så er HIIT eller LISS. HIIT er ”High intensity interval træning” og LISS er ”Low Intensity Stready State”. HIIT kan vare 20 sekunder med max gas, 20 sekunders pause, og så forsætte. Men det kan også være 1 min fuld hammer og 1 minuts pause, eller 20 intensive sekunder og 10 sekunders pause. Der er utrolig mange muligheder.

LISS

LISS er en længere træning, ofte på 30 minutter eller mere på et lavere pulsniveau. Det betyder at du naturligvis kan udføre LISS længere tid en HIIT. Der er positive ting ved begge former for cardio, og det anbefales helt klart at man laver begge ting og skifter i mellem det. Flere af de maskiner vi har anmeldt, har programmer som hjælper dig med at træne disse typer af træning.

Hvordan skal jeg træne på en crosstrainer?

Som tidligere nævnt kan du træne på mange måder  på en crosstrainer, hvor vi anbefaler at skifte mellem HIIT og LISS. Hvis du virkelig vil se fremgang, anbefaler vi at du træner på din på den minimum 2-3 gange i ugen. Hvis du så kombinerer det med sund kost, opnår du de gode resultater.

Du kan bruge crosstraineren til opvarmning, efter træning eller bare cardio træning generelt. En af de største fordele ved at bruge en crosstrainer er, at den skåner dine knæ sammelignet med løb. Ved løbetræning får knæet et stød hver gang du tager et skridt, hvilket en crosstrainer fjerner. Så har du skader, forværrer du dem ikke - tværtimod, det kan faktisk lindre smerter og hjælpe dig mod at blive skadesfri. Hvis du f.eks. har en korsbåndsskade (Knæskade), kan en crosstrainer hjælpe med at opbygge muskler rundt om knæet, hvilket lindrer smerter og risikoen for yderligere skader.

En crosstrainer er meget ligetil - du kan næsten ikke gøre det forkert. Du skal sørge for at finde den mest behagelige position på crosstraineren. Du skal være opmærksom på, at det kan være meget forskelligt afhængig af kropsbygning og hvor høj du er.

Hvad træner jeg med en crosstrainer?

Du træner primært dine ben og arme, men dine mave- og rygmuskler aktiveres også af crosstraineren. Du bruger faktisk en stor del af din krop på en crosstrainer, og det er en af grundene til den er så god til at få pulsen og brænde kalorier. Det er dog primært arme og ben der

Crosstrainer før eller efter træning?

Du kan både bruge crosstrainer før og efter træning, det kommer an på hvad formålet er. Hvis du ønsker at blive varm til træning, så er det jo oplagt at gøre det før træning. Når man vil gøre det før træning, gør man det jo ofte 10 til 20 minutter for at blive varm. Vil du gerne opnå en bedre form og kondition, er det oplagt at bruge den efter træning for at gøre det i længere tid, end man ville gøre før træning. Det kunne f.eks. være 45 minutters træning.

God til opvarmning

Der er forskellige indbyggede programmer i maskinen, som ændrer modstanden i løbet af programmet. Til opvarmning vil vi helt klart anbefale, at du øger modstanden løbende, eller øger dit tempo løbende. På den måde får du den bedste opvarmning. Du skulle gerne begynde at svede en lille smule, inden du går i gang med din styrketræning.

I forhold til de programmer der er på crosstraineren, så defineres den ud fra nogle bestemte mål og max puls. Fatburn vil f.eks. være med lavere modstand end et kondiprogram, eller HIIT program. Som tidligere nævnt, er der et utal af muligheder!

Crosstrainer vs Løb

Som beskrevet tidligere, så vil vi helt klart anbefale en crosstrainer fremfor løb til at starte med. Den kan også være er en start på din progression til løb, og man skal passe på sine knæ og skåne dem så meget som muligt. Det er ikke usundt at løbe, men hvis man er overvægtig og gerne vil tabe sig, så skal man efter min anbefaling starte med crosstrainer.

Hvilken effekt har en Crosstrainer?

Træner du på en crosstrainer, så har du mulighed for at forbedre din kondi, forbrænde kalorier og styrke din krop. Dette er tre ting der kan være med til at give dig en bedre livsstil, som gør du også bliver sundere. Der er de gyldne 30 minutters motion om dagen, som er blevet omtalt utroligt ofte i medierne. Jeg mener helt klart at 30 minutter om dagen er langt bedre end ingenting.

Mere er ikke altid bedre, men 30-60 minutter om dagen er et rigtig godt udgangspunkt. Det behøver ikke altid at være på crosstrainer, det kan også være cykel, løb, armbøjninger, air squat osv. Der er utrolig mange muligheder for at lave træning derhjemme, hvis ikke man har tiden til at tage i et center.

Hvad er vigtigt når man skal vælge en crosstrainer?

Når du skal vælge en crosstrainer, er der flere parametre du skal være opmærksom på. Først og fremmest er det med crosstrainere som med alt andet - du får hvad du betaler for. Du skal derfor overveje hvor meget du har tænkt dig at bruge den, samt hvor meget du er villig til at betale.

 • Skridtlængde

  En af de parametre man ser på er skridtlængden på maskinen. En længere skridtlængde giver generelt en bedre træning, da du kan få en større bevægelse. Har du en gennemsnitlig højde bør du have en skridtlængde på omkring +35 cm. Er du lav, eller er pengene ikke til en af de dyrere crostrainere, kan mindre også gå an. Er du høj bør specielt være opmærksom på dette, hvor +40 cm er minimum, hvis du vil have det bedste ud af din træning.

 • Vægt pĂĄ svinghjul

  En tegn på hvor god maskinen er, er vægten på svinghjulet. Et tung svinghjul giver dig en mere flydende bevægelse, som resulterer i en mere behagelig oplevelse. En højere vægt giver typisk også mere stabilitet under øvelsen.

 • Konsollen og programmer

  Konsollen er displayet foran, som visualiserer træningen intensitet og ved de mere avancerede kan du også styre modstanden her. En god konsol har et større display med mange programmer, så du kan tilpasse din træning til at tabe fedt eller muskelvækst. De fleste har som regel minimum 10-12 programmer.

 • Puls mĂĄler

  Det er meget gavnligt at kunne se sin puls under træning, hvorfor en pulsmåler bør være på din crosstrainer. De mere avancerede crosstrainere har programmer, som tager højde for din puls under træningen, hvor til tilpasser modstanden alt efter hvilket program du har valgt.

 • Hvordan du justerer modstanden

  De billigere maskiner justerer du modstanden manuelt - ligesom at skifte gear på en cykel. Det gør det lidt mindre praktisk, men det fungerer. Hvis du gerne vil køre interval programmer, uden selv at skulle styre det manuelt, skal du kunne styre modstanden elektronisk. Det er bare lettere og du bliver glad for det.

Kan man fĂĄ en billig crosstrainer?

Leder du efter en billig crosstrainer, så er du kommet til det helt rigtige sted. En god og stabil crosstrainer, behøver ikke at koste meget. Som du kan se i toppen af siden, har vi fundet nogle billige og gode crosstrainere til dig, som sagtens kan bruges derhjemme. Det er ikke sikkert man altid kan komme i fitness, og derfor er det meget nemmere at have en derhjemme, som man kan hoppe på og træne når tiden er til det.

Se hele udvalget fra Apuls.dkog Fitnessgruppen.dk

Masterfit-TP500 crosstrainer
Masterfit TP500 crosstrainer

Masterfit TP500 crosstrainer

En solid og driftsikker crosstrainer, hvis du vil købe en crosstrainer på budget.

Masterfit TP500 er en virkelig god crosstrainer til prisen. Den har en lang skridt længde på 40 cm, som for mange er nok. Det er derudover ret langt i forhold til andre crosstrainere i denne prisklasse. Den er solidt bygget med en stærk rammekonstruktion.

Konsol/funktioner
Den indbyggede computer har 12 forskellige træningsprogrammer. Hvis dette ikke er nok, eller hvis du har specielle behov, kan du lave dine egne træningsprogrammer, herunder også et pulstræningsprogram. Computer displayet viser distance, puls, hastighed, tid, kalorieforbrug, intensitet målt i watt samt tid.

Kvalitet
Du får en god byggekvalitet, som kan bære personer helt op til 135 kg. Selve crosstraineren vejer selv 51 kg, og er 165 cm i længden, 62 cm i bredden og 157 cm i højden.
Den har en svingmasse pĂĄ 17 kg, hvilket er ret godt for en maskine i denne prisklasse.

Værdi for pengene
Hvis du kan gå lidt på kompromis med skridtlængden og svingmassen, er dette et godt valg for dig. Du får god kvalitet i crosstraineren, som du kan have i mange år.

 

XTERRA Free Style 3.9E crosstrainer

Kvalitets crosstrainer, som giver dig en god træning.

XTERRA Free Style er en af det bedste kvalitets crosstrainere du kan få, i denne prisklasse. Det er primært pga. dens lange skirdtlængde på 46 cm, mange funktioner og solide byggekvalitet - også er den god til prisen.

Konsol/funktioner
Den har er super LCD display, hvor du let kan styre de mange forskellige træningsprogrammer og modstandsniveauer. Displayet giver dig også mulighed for at se din hastighed, distance, tid, puls, RPM og hvor mange kalorier du har forbrændt.

Kvalitet
Du får en god byggekvalitet, som sikrer bløde og naturlige bevægelser. Den har også en samlet vægt på 70 kg. hvilket sikrer dig en stabil og tryg oplevelse.

Værdi for pengene
Sammenlignet med de billigere crosstrainere, får du en bedre oplevelse her. Den er mere solid, også er svingmassen også større.. Derudover får du et bedre display, som giver et visuelt overblik over din præstation. Du kan også justere fodpladerne 2 grader indad, således du kan skåne din knæled.

 

Tunturi Performance C50

Kvalitets crosstrainer, som giver dig en god træning.

Tunturi Performance C50 er en af det bedste kvalitets crosstrainere du kan få, i denne prisklasse. Du får en flydende bevægelse, med masser af muligheder for modstands niveauer, pulsmåling og en lang skridtlængde.

Konsol/funktioner
Kettler Axos Cross P, har et af de bedste LCD displays, hvor du let kan styre de 32 forskellige træningsprogrammer. Displayet giver dig også mulighed for at se din hastighed, distance, tid, puls, RPM og hvor mange kalorier du har forbrændt. Den indbyggede pulsmåler kan arbejde sammen med crosstraineren, således modstanden tilpasses alt efter din puls. Derudover har den 20 modstandsniveauer.

Kvalitet
Tunturi har med denne crosstrainer formået at lave en kvalitets crosstrainer, som har et godt sammenspil mellem stilet udseende og funktionalitet.Det tunge svinghjul på 28 kg giver dig en flydende oplevelse. Med en skridtlængde på 40 cm, passer den til de fleste, og er du en mindre person er der mulighed for at justere fodpladerne, således de passer til dig.

Værdi for pengene
Forskellen fra denne og billigere crostrainere er primært et tungere svinghjul, som giver dig en bedre oplevelse. Derudover får du et bedre display, som giver et visuelt overblik over din præstation. Du får altså god kvalitet, men som sagtens kan mærkes. Du får også et transporthjul foran, som gør den let at transportere. Du får også ekstra funktioner som bluetooth, hvilket gør det muligt at tilknytte telefon og bruge apps på din crosstrainer, såsom iConsole.

 

Finnlo-crosstrainer

Se billigste produkt - pris under 9999 kr.

 

Finnlo Crosstrainer


Finnlo Crosstrainer Ellypsis E3000

Den bedste crosstrainer vi har testet - kvalitet og comfort er helt i top!

Finnlo Crosstrainer fra Ellypsis E3000 giver dig en af de mest behagelige helhedsoplevelser, som du kan få på en crosstrainer. Det mærkes tydeligt at kvalitetsniveauet på denne er højere end på de resterende!

Konsol/funktioner
Ellypsis E3000 har 7 programmer, som giver dig rig mulighed for at træne på den måde du vil. Maksvægten er en person på 150 kg hvilket vidner om god kvalitet og stabilitet. Den har selvfølgelig også håndpuls.

Ved selv konsollen er der gjort plads til din tablet, med en tilhørende USB-port, som gør det muligt at oplade den samtidigt med du ser det nyeste afsnit af din ynglings serie eller hører musik. I toppen er der en blæser, som nedkøler dig under træningen. Den kan selvfølgelig justeres i styrke eller helt slukkes. Derudover er der plads til vandflaske og et stort rum til opbevaring af MP3, mobil eller lignende.

Kvalitet
Det første man lægger mærke til, i forhold til de andre crosstrainere, er at denne er forhjulsdrevet. Dette giver en mere linær bevægelse, som med det 16 kg tunge svinghjul giver en flydende og behagelig bevægelse. Derudover har maskinen en skridtlængde på hele 50 cm, som giver en bedre bevægelse. Er du en høj person er dette maskinen for dig og har du normal højde, bør du ikke være bekymret da fodholderne kan tilpasses til dig.

Værdi for pengene
Dette er crosstrainernes svar på en ny Mercedes - komforten og oplevelsen er virkelig tænkt igennem.

Reebok Crosstrainer GX50

Kvalitets crosstrainer som holder i mange ĂĄr.

Denne Crosstrainer fra Reebok ligger prismæssigt i midten af skalaen for crosstrainere. Den er derfor god til personer, som vil have en kvalitets crosstrainer, uden at sprænge banken undervejs. Da Reebok har opbygget et brand baseret på kvalitet, er forventningerne skruet ekstra højt op. Man kan mærke, at byggekvaliteten af crosstraineren lever op til forventningerne, og kan sagtens være en god træningsmakker de næste mange år. Så hvis du gerne vil i gang med træning der er let for kroppen, er dette et godt valg.

Konsol/funktioner:
Den har 32 forskellige modstandsniveauer, som gør det muligt for dig, at arbejde dig igennem niveauerne og opbygge din styrke og kondition. Du kan styre dem selv, eller lade fitnessprogrammerne i maskinen styre dem.

Derudover har den 23 programmer, som hjælper dig med at komme i gang fra start. Programmerne har både konditionstræning og muskelopbygning. Derudover varierer den imellem udholdenhed, intervaltræning og puls programmer – alle sammen en virkelig god måde at få brændt nogle kalorier af. Crosstraineren har også en grip pulse sensor, som giver dig mulighed for at holde øje med din puls – en af de features man ikke får hos de helt billige modeller.

Kvalitet
Maskinen har et 9kg sving hjul, som giver dig en flydende bevægelse på maskinen – jo flere kilo desto mere flydende bevægelse. 9 kg er dog et godt kompromis mellem en flydende bevægelse og en crosstrainer der er til at betale. Crosstraineren har en skridtlængde på 38 cm, som er meget gennemsnitligt, og passer derfor til de fleste. Den har derudover en maksimum vægt på 120 kg, så den passer derfor til de fleste personer.

Værdi for pengene
Du fĂĄr alt i alt super meget kvalitets-crosstrainer for pengene.


Hammer Crosstrainer Ellyptech CT3

En billig crosstrainer, men kan det basale.

Hammer har med Hammer Ellyptech CT3 lavet en fin crosstrainer til prisen. Med denne crosstrainer får du ikke noget ekstraordinært, men derimod en støjsvag crosstrainer, med de basale funktioner. Ellytech CT3 har 8 forskellige niveauer, som kan styre intensiteten af din træning, du justerer manuelt.

Konsol/Funktioner
Hammer Ellyptech har et standard LCD display, som viser distancen du har tilbagelagt, tid, step pr. min, puls og antal forbrændte kalorier. Du får ikke noget vildt, men den kan det den skal.

Kvalitet
Den er stabil at løbe på, man kan dog godt mærke det ikke er på niveau med de lidt dyrere. Du bør være opmærksom på, at maksvægten for en person er 100 kg. Det er derfor fin kvalitet - specielt i forhold til prisen.

Værdi for pengene
Crosstraineren er en super god crosstrainer til begynderen, som ikke vil ofre for meget på en crosstrainer. Den giver en fin stabilitet, og viser dig stadig de vigtige oplysninger du har brug for, når du træner. Fin stabilitet når du bruger den - den kunne dog godt have en længere skridtlængde end de 28 cm. som kan være kort, hvis man er en høj person.