Clear Whey Vs. Whey Proteinpulver – Hvad bør du vælge?

Læs meget mere i artiklen herunder.


Clear Whey Proteinpulver er ikke bare proteinpulver længere. Der er et hav af forskellige varianter, og fabrikanterne kalder deres proteinpulver tusinde forskellige navne. Derfor kan det være utrolig svært som bruger at vide hvilket proteinpulver man skal vælge. For er der overhovedet en forskel, eller er det bare det rene fupnummer fabrikanterne laver for at kan sælge deres proteinpulver dyrere?

Derfor vil vi hos Suplab prøve at gøre det lidt mere overskuelig for dig at vælge lige præcis den form for proteinpulver der passer dig bedst. Der vil i denne artikel blive diskuteret Clear whey- og vegan proteinpulver op mod det traditionelle whey proteinpuler. Dette vil forhåbentlig gøre dig klogere på hvilken proteinpulver der passer bedre til dit behov. Få svar om Clear whey- og vegan proteinpulver og meget mere i denne artikel.

Hvad er Clear Whey proteinpulver?

Clear whey kommer i to former. Som vegansk clear proteinpulver og som clear whey proteinpulver. Vi har haft muligheden for at teste både Clear Vegan- og Clear Whey fra Myprotein (MP).

Clear whey protein er en form for hydrolyseret valleprotein. Det betyder det kan optages hurtigere end det normale valleprotein (f.eks. whey proteinpulver) da det har en anderledes fremstillingsproces.
Clear whey protein er altså en endnu hurtigere måde at optage protein på – faktisk den hurtigste. Den anderledes fremstillingsproces af Clear whey proteinpulver sker i nedbrydningen af større kæder af protein, som bliver til mindre kæder af peptider. Disse peptider kan kroppen fordøje hurtigere og derved sende aminosyre hurtigere ud til musklerne. Det gør at kroppen hurtigere kan få næringsstoffer ud til musklerne efter en endt træningssession, hvilket er fordelagtig. Musklerne skal bruge næringsstoffer for at genopbygge og restituere, så de kan blive klar igen til næste træning. Ved at kroppen hurtigere får næringsstofferne ud til musklerne igennem Clear whey protein ift. det traditionelle whey proteinpulver vil musklerne hurtigere restituere og genopbygge.

i samarbejde med PriceRunner

Clear Whey protein vs. Whey protein

Clear whey og mange andre former for proteinpulver, bla. Whey protein, er lavet på valleprotein. Det betyder at som udgangspunkt kommer de to former for proteinpulver fra det samme. Men som forklaret ovenover er det i fremstillingsprocessen der ligger en forskel. Fremstillingsprocessen gør også at Clear Whey har en forhøjet procentdel af Leucin indhold, sammenlignet med det traditionelle whey proteinpulver (Impact Whey Protein – MP).

  • Leucin har en række fordele for kroppen, og især inden for træning. Leucin er én af de ni essentielle aminosyrer som kroppen har behov for, men ikke selv kan producere. Leucin er vigtig for proteinsyntesen og mange metaboliske funktioner. Leucin hjælper med at regulere blodsukkerniveauet; vækst og genopbygning af muskler og knoglevæv; væksthormons produktion; og heling af sår. Leucin hjælper også til at forhindre nedbrydning af muskelproteiner under hårde stressede situationer. Heldigvis er leucin tilgængelig i en lang række fødevarer, så derigennem er man sikret en tilstrækkelige mængde i de fleste tilfælde [1].

Mængden af protein-, fedt- og kcal-indhold i clear whey er også forskelligt fra whey proteinpulver. Der er generel flere kcal og fedt pr. 100g i almindelig whey proteinpulver end i clear whey. Faktisk er der næsten ingen fedt i cler whey, hvor der i whey proteinpulver er 7.5g fedt pr. 100g (MP – impact whey proteinpulver). Mængden af proteiner varierer også men der kan sagtens findes whey protein med samme proteinindhold som clear whey. Grundet ovenstående er clear whey også et rigtig stærkt valg når der cuttes, for at få en større mængde proteiner pr. kcal. Og derudover også at få hurtigere næringsstoffer til musklerne, så de kan restituere og genopbygge. Derudover er det forhøjede niveau af leucin også fordelagtig.

Vores test af Clear Whey og Clear Whey Vegan

Clear Whey VeganVi har testet Clear whey- og vegan proteinpulver fra MP, og de har udviklet nogle virkelige stærke produkter. MP har fremstillet clear whey i deres veganer (Myvegan) og som isolat. Produkterne kaldes henholdsvis Clear Vegan Protein og Clear Whey Isolate. Produkterne fås i flere forskellige smage. De smage vi har testet, er jordbær, og citron og lime fra veganer serien og bitter lemon og appelsin mango fra den traditionelle serie. Produkterne er i virkelig høj kvalitet, og har en lækker frisk smag. Clear whey eller vegan har en konsistens som juice, og derfor giver deres mange smage af frugt virkelig god mening. Whey protein får mere en konsistens som en god Mathilde kakao, og det ikke alle der er fan. Så hvis Whey proteinpulver aldrig rigtig har været din smag, kan det varmt anbefales at prøve Clear whey eller vegan. Alt efter dit behov. Derfor hvis du ønsker at få hurtige proteiner ind efter træningen er dette måske dit nye forfriskende produkt.

i samarbejde med PriceRunner

Kilder:

Skriv en kommetar