BMI Beregner

Beregn dit BMI og lær hvad det betyder herunder.

BMI er en forkortelse for betegnelsen Body Mass Index, som er et tal, der udregnes på baggrund af sammenhængen imellem din højde og din vægt. Tallet er en indikator for, hvorvidt du er under-, normal-, eller overvægtig, og ved at beregne din BMI kan du derfor blive klogere på din krops sundhedstilstand. Brug vores BMI beregner herunder for at se dit BMI tal.

[bmi_shortcode]

Det er ganske enkelt at beregne din BMI med en simpel BMI beregner. Når du har fået dit BMI-tal, kan du bruge nedenstående skema til at fastlægge, hvilken kategori du tilhører:

   • Under 18,5 - du er højst sandsynligt undervægtig, og har du en BMI på under 16, er der ifølge WHO tale om en alvorlig undervægt, der kræver professionel behandling.
   • 18,5-25 - du er inden for den normale BMI, hvilket betyder, at din vægt ikke udgør nogen sundhedsrisiko for dig.
   • 25-30 - du er kategoriseret som overvægtig.
   • Over 30 - du går ind under betegnelsen svært overvægtig.

Med en BMI beregner får du ligeledes muligheden for at eksperimentere med, hvor meget du kan veje, før du bevæger dig op eller ned i de ovenstående kategorier. Det kan være meget interessant at sidde og lege med og samtidig blive klogere på, hvor meget du skal tabe dig eller tage på, før du ligger inden for det, man vil betegne som normen.

 

Har du fokus på sundhed og/eller vægttab?

Hvad kan man bruge det til, når man har beregnet sit ligevægtsindtag?

Når man beregner sit ligevægtsindtag gør man det ofte, fordi man har et ønske om at leve sundere eller komme ned i vægt. Men hvordan lever man egentlig sundere eller kommer ned i vægt? Der er mange løsninger på spørgsmål.

Først og fremmest er det vigtigt med en sund og varieret kost. Hvis du har svært ved at opnå det på egen hånd, kan det være en god idé at spise vitaminpiller og fiskeolie som et supplement, og så du er sikker på at få de vigtigste næringsstoffer.

Hvis du ønsker at opbygge større muskler samtidig med, at du taber dig, kan det være fordelagtigt at indtage BCAA. BCAA indeholder 3 forskellige slags aminosyrer og giver hurtig muskelenergi uden du behøver at indtage flere kalorier for at opretholde dit energiniverau. Hvis du ikke er så god til at få spist varieret, kan det dog være en god idé at indtage EAA, der indeholder hele 9 aminosyrer, i stedet for BCAA. Derudover er træning også en stor del af at lave en positiv livsttilsændring, hvor du kan tabe dig. Der findes mange forskellige træningsmaskiner, der kan hjælpe dig i din proces, men bl.a. en crosstrainer, motionscykel, stepmaskine eller romaskine kan hjælpe dig i den rigtige retning.

Vi har fundet en række produkter der kan hjælpe dig på vej i den rigtige retning til et sundere liv. Produkterne har er meget forskelligartede, men har alle til hensigt at skubbe dig på vej i den rigtige retning.

 

Slankepiller fra Bodylab

Vores favorit

Bodylab Trimlet

Puori Magnesium

Vores favorit Trimlet på markedet. Høj kvalitet og god pris!

Det første produkt, vi vil anbefale dig at kigge nærmere på, er slankepiller. Umiddelbart kan det ved første øjekast godt lyde lidt "hokus-pokus", at man kan tage en pille der slanker. Vi vil derfor gerne forklare dig, hvordan pillen virker og afmystificere begrebet 'slankepiller' lidt.

Slankepillen indeholder glucomannan-fibre, der er en opløselig fiber ved kontakt med væske. Når fibrene opløses i mavesækken, bliver de til en gelémasse, og gelémassen vil give dig en mæthedsfornemmelse.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at slankepiller ikke kan stå alene en kampen for et vægttab. Hvis du ønsker at tabe dig, er det stadig vigtigt at spise sundt og dyrke motion. Hvis du lever en usund livsstil, vil slankepiller ikke have den store effekt. På den måde er slankepiller kun et supplement til dit vægttab, der stadig kræver, at du gør en indsats.

Slankepillen er både glutenfri, laktosefri og uden tilsat sukker.

Bodylab laver generelt nogle gode produkter indenfor træning og sundhed. Vi vil derfor anbefale dig at se nærmere på Bodylab, hvis du ønsker at købe slankepiller.

 

Kogebøger

Kogebog om sund mad

En favorit

Mission Sund mad

ission Sund mad

En bog af Michelle Kristensen.

En vigtig ting man skal have fokus på, når man gerne vil tabe sig eller leve sundere, er ens madindtag. Der findes uendelig mange bøger om, hvad man skal spise for at leve sundt eller tabe sig.

Vi har derfor udvalgt et par bøger der har fokus på dette, og som du med fordel kan investere i, hvis du mangler inspiration til nogle lækre og sunde retter.

Den første bog hedder 'Mission Sund Aftensmad' og er skrevet af Michelle Kristensen.

Michelle Kristensen kender du måske fra Go' Morgen Danmark, hvor hun ofte optræder som ekspert indenfor træning og sundhed.

I bogen præsenterer hun 100 af hendes mest populære retter, som er nemt at leve og sundt at spise. I bogen bliver du desuden præsenteret for MK-principperne, som er Michelle Kristensens bud på, hvordan man kan leve en sund livsstil uden at tælle kalorier.

En rigtig god bog til dig der gerne vil tabe dig og/eller leve en sundere livsstil ved at se på dit madindtag.

Kogebog om sund livsstil

En favorit

Keto på 4 uger

En bog om Keto.

En anden bog, der også er meget interessant i forhold til at leve den sunde livsstil, er bogen 'KETO på 4 uger' af Jane Faerber.

KETO handler om at få kroppen til at forbrænde fedt fremfor kulhydrater, og gennem 75 opskrifter bliver du guidet til, hvordan du skal spise for at opnå et vægttab på KETO.

I bogen får du hjælp til at lave en 4 ugers kostplan.

Derudover gennemgår den også, hvad man skal spise (og undgå at spise) på KETO, man får praktiske råd til indkøb i supermarkedet samt hjælp til portionsstørrelse og mængde på den maden.

Alt i alt er dette en rigtig god bog, hvis du er nysgerrig på KETO og gerne vil vide mere om, hvordan du kan leve en sund livsstil ved at fokusere på fedtforbrænding.

Kickstart din træning

En favorit

Anti-inflammatorisk topform på 4 uger

En bog af Martin Kreutzner og Simon Weisdorf.

Endnu en bog vi gerne vil fremhæve er 'Anti-Inflammatorisk Topform På 4 Uger' af Martin Kreutzner og Simon Weisdorf.

Denne bog er især god til dig, hvis du gerne vil give din krop en god kick-start til at leve sundere.

En anti-inflammatorisk kost handler om at give din krop ekstra styrke og få den i topform til at kunne klare alt fra gigt og hjerte-kar-sygdomme til eksem og overbelastningsskader.

Denne bog er fokuseret mere på sundhed og på at undgår forskellige sygdomme ved at spise forkert.

'Anti-Inflammatorisk Topform På 4 Uger' giver derfor sit bud på, hvordan du styrker din krop bedst muligt ved at fylde din krop med de rigtige madvarer.

Badevægt med kropsanalyse

Vores favorit

Beurer BF 410

En badevægt med kropsanalyse.

Når man gerne vil tabe sig og leve sundere, har man ofte et ønske om at kende ens BMI, fedtprocent og kropsvægt. Det kan du nu gøre med den rette badevægt i dit eget hjem - og så behøver du altså ikke længere lave en kropsanalyse i træningscentret eller hos lægen. Badevægten med kropsanalyse fra Beurer kan du måle følgende værdier:

 • Kropsvægt (i kg, lb eller st)
 • Fedtprocent
 • Vandprocent
 • Muskelprocent
 • Knoglemasse
 • BMI
 • Kalorieforbrug

Det er altså en rigtig god badevægt til dig, der ønsker lidt flere informationer end din kropsvægt.

Andre ting der kan hjælpe til et vægttab?

Derudover er det altid vigtigt at dyrke motion. Her er det vigtigt at dyrke en form for motion, der virker godt for dig og som du synes er sjovt. Vi har lavet tests og guides til forskellige træningsmaskiner, så du kan finde den, der passer godt til dig: