BCAA GUIDE – Se DK’s bedste og billigste BCAA i 2022

BCAA GUIDE - Se DK's bedste og billigste BCAA i 2022 - Sammenlign i testen og lær alt om BCAA

Hvad er BCAA?

BCAA er det man kalder for forgrenede aminosyrer hvoraf navnet BCAA kommer af den engelske forkortelse for branched-chain amino acids. Disse forgrenede aminosyrer er essentielle "byggesten" i muskelopbygningen, og er  et effektivt kosttilskud for mange der styrketræner. Der findes i alt 20 forskellige aminosyrer hvor 8 af dem er essentielle. Det betyder at de ikke kan dannes igennem kroppens eget stofskifte og derfor skal vi have dem igennem kosten. 3 af disse essentielle aminosyrer er forgrenede aminosyrer, leucin, isoleucin og valin.

Test 2021: Det bedste BCAA i Danmark

www.bodylab.dk
 • Fordeling af aminosyrer
 • Pris pr. gram (0,53 kr.)
 • Smag
 • Kundeanmeldelser
 • Suplabs vurdering

#1 Bodylab BCAA

Vores favorit BCAA

Danske Bodylab er et kendt brand blandt de bedste kosttilskuds producenter. Det er derfor ikke en overraskelse at se dem i toppen, da produktet performer på de fleste punkter. Den kommer foran MyProtein, da smagen er lidt bedre. Bodylab kommer også over de lidt billigere BCAA da de, er kendt for at yde god service, når du bestiller dine produkter online.

www.myprotein.com
 • Fordeling af aminosyrer
 • Pris pr. gram (0,458 kr.)
 • Smag
 • Kundeanmeldelser
 • Suplabs vurdering

#2 MyProtein Essential BCAA

Det billigste BCAA

MyProtein leverer en billig BCAA, med en god fordeling af aminosyrer. BCAA'en smager fint, men ikke helt på niveau med Bodylab. Denne BCAA er til dig, der vil have en billig BCAA med godt indhold og ikke har noget imod at gå lidt på kompromis med smagen.

www.fitnessguru.com
 • Fordeling af aminosyrer
 • Pris pr. gram (0,498 kr.)
 • Smag
 • Kundeanmeldelser
 • Suplabs vurdering

#3 Fitnessguru OneAmino BCAA

God indhold og billigt, men halter lidt efter på smag

Fitnessguru's BCAA er en udemærket BCAA, men scorer ikke helt topkarakter i vores test. OneAmino er produceret indenfor EU, er vegansk og 100% fri for sukker- og kulhydrater, med den optimale 2:1:1 ratio. Smagen på de produkter vi har smagt, kan virke lidt kunstige, men kan stadig nydes. Prismæssigt ligger den lige under Linuspro og Bodylab.

www.bulkpowders.dk
 • Fordeling af aminosyrer
 • Pris pr. gram (0,538 kr.)
 • Smag
 • Kundeanmeldelser
 • Suplabs vurdering

#4 Bulkpowders BCAA

Den dyreste i test

Bulkpowders leverer en fin BCAA - det er dog det dyreste af alle. Selvom den har gennemsnitlig smag og er dyrest er den over Nutramino, pga. deres dårlige trustpilot. Du skal være opmærksom på, at du ikke får BCAA'en i en bøtte, men i en pose som vist på billedet til venstre.

www.nutramino.dk
 • Fordeling af aminosyrer
 • Pris pr. gram (0,498 kr.)
 • Smag
 • Kundeanmeldelser
 • Suplabs vurdering

#5 Nutramino BCAA

Godt produkt, knap så gode anmeldelser

Nutramino er faktisk et godt produkt på mange måder. Vi vurderer dog at de dårlige anmeldelser på bl.a. Trustpilot, øger sandsynligheden for at du får en dårlig oplevelse. Kan du se bort fra dette, er dette produkt på niveau med de andre i testen.

Ultimativ guide: Se fordelene ved BCAA

BCAA står for Branched Chained Amino Acids, på dansk kaldet forgrenede aminosyrer og er et effektivt kostmiddel til at opbygge muskelmasse samt give en stærkere anti-katabolsk effekt. Det betyder at midlet mindsker protein og muskelnedbrydning efter træning, giver mindre muskelømhed og bedre restitution. Samtidig kan kosttilskuddet give bedre udholdenhed under træningen og får dig på den måde til at performe bedre. BCAA består af 3 ud af de 8 essentielle aminosyrer, som man har brug for kombineret med effektiv træning. De 3 aminosyrer i BCAA er Leucine, Isoleucine og Valine. Disse er vigtige til at opbygge muskelmasse, da det er essentielle muskelproteiner. I denne guide kan du læse mere om hvad BCAA kan gøre for dig og hvordan du bruger det mest effektivt i kombination med din træning og diæt.

Hvad er fordelene ved at tilføre BCAA til sin træningsdiæt?

mand trænerBCAA er en af de mest effektive og populære kosttilskud der tilbydes til fitnessudøvere, og af gode grunde! BCAA går nemlig direkte i skeletmuskulaturen, så stoffet hurtigt kan udnyttes effektivt af musklerne. Det skyldes at kombinationen af Leucine, Isoleucine og Valine er den mest effektive aminosyrekombination, og faktisk gør at stoffet optages relativt hurtigt. Du kan dermed hurtigere udnytte musklerne også nedsætter muskelømheden efter fysisk træning.
Samtidig øger kosttilskudet modstandsstyrken overfor træthed og sørger dermed for at din krop, kan præstere optimalt hver dag.

Hvordan virker det?

Når du indtager BCAA, forøges proteinsyntesen i kroppen. Herefter øges væksthormonet og insulinet i kroppen. Det skaber et optimalt forhold mellem testosteron og kortisol. Herefter skabes væksten i muskulaturen og du bliver mere udholdende, hvis du for eksempel tager kosttilskuddet lige før du skal træne. Samtidig øges din modstandsstyrke overfor træthed, du skaber flere hormoner naturligt og nedsætter muskelømheden. Nu kan du altså præstere som den superhelt, du ønsker at være i træningscentret, og forbedre din styrke både i bænkpres og dødsløft. Det er værd at eksperimentere med at udfordre sig selv med flere kilo på vægtstangen eller mere intens træning med BCAA, da stoffet nedsætter skader på muskelvævet og gør dig mere udholdende.

Man kan få BCAA i et hav af forskellige smagsvarianter, og det kan indtages både som pulver, tabletter og i flydende form. Hvordan du indtager kosttilskuddet har ikke den store betydning for hvor effektivt og hurtigt det optages i kroppen. Den mest populære form er dog i pulver form, da det generelt er det billigste, hvorfor vi netop tester denne form. Dog er det afgørende hvor meget BCAA du indtager dagligt og på hvilke tidspunkter du indtager det.

Hvornår skal jeg tage BCAA?

Når du vil bruge BCAA som hjælp til at opbygge muskelmassen, er det vigtigt at du bruger kosttilskudet korrekt. Hvis du indtager det på det forkerte tidspunkt eller ikke anvender den korrekte dosis, opnår du nemlig ikke den optimale effekt. BCAA bør indtages mindst 3 gange om dagen, og tidspunktet er afgørende, hvis du vil have 100% ud af produktet. Hvis du stadig er på et begyndende stadie med opbygning af muskelmasse, anbefales det at indtage 4-8 gram dagligt. Vær dog opmærksom på, at du bør følge instruktionen på produktet.Mand kosttilskud
De vigtigste tidspunkter at indtage kosttilskuddet er:

 • Lige før træning
 • Under træning
 • Efter træning

De fleste vælger at indtage BCAA lige før træning, netop for at aktivere musklerne og være mere udholdende under træning. Det er ikke nødvendigt at indtage BCAA med andre kosttilskud. Det nogle kosttilskud indeholder faktisk allerede BCAA, som f.eks. pre-workout eller post-workout shake. Før du begynder at tage BCAA, er det vigtigt at du allerede har en god balance i din træningsrutine og diæt. Få derfor styr på din kost og træning, og suppler herefter med BCAA, som sætter fart på opbygningen af muskelmassen.

Kan man tabe fedt, mens man tager på i muskler?

Det kan være en utroligt svær balance at opnå, hvis du både vil tabe kilo samtidig med at du opbygger din muskelmasse. For at opbygge musklerne effektivt, er det nemlig vigtigt at musklerne bliver godt ernæret og du får rigelig med god kost. I forhold til vægttabet skal du samtidig ikke spise for meget, og passe på med at få for meget fedt. Derfor bør du indtage en meget kaloriefattig diæt. Det er effektivt for dit vægttab, men skaber et problem i forhold til din muskelenergi. Med færre kalorier har du mindre energi at arbejde med, og det gør det ekstra hårdt at udføre hård styrketræning. Samtidig taber du i muskelstyrke, når du ikke har nok energi at arbejde med.

Her er BCAA en god løsning på problemet. BCAA giver hurtig muskelenergi, så du kan præstere optimalt, selvom du spiser mindre end du plejer. På den måde behøver du ikke at spise flere kalorier, du opretholder dit energiniveau og undgår at nedbryde muskelmasse.

Vil du gerne vide mere om vægttab, har vi lavet et interview med kostvejleder Per Nielsen, som du kan læse her.

Undgå at nedbryde proteiner

BCAA fungerer altså effektivt både til at forbrænde fedtet, samtidig med at energien stoffet tilfører kroppen, bliver flyttet fra fedtceller og afleveres til muskelcellerne. På den måde får du mere energi, selvom du spiser mindre end du plejer, og mister samtidig ikke muskelmasse på det.

proteinrig mad bcaa

BCAA er nemlig utroligt effektivt til at styrke den anti-katabolske effekt. Det betyder at du undgår at nedbryde proteiner og muskler, samtidig med at kiloene rasler af. På den måde kan du altså opnå at tabe fedt, mens du tager på i muskler. Det giver ekstra power i at bruge din krop optimalt, og gør det muligt for dig at opnå flere træningsmål på en gang. Du kan hurtigere udnytte dine muskler, er mere udholdende og undgår muskelømhed efter træning. På den måde kan du præstere din krops potentiale uden at blive holdt tilbage af tid til restituering.

BCAA kan øge niveauet af naturlig testosteron

Man har lavet undersøgelser på hvordan kroppen bedst producerer mere naturlig testosteron. For eksempel øger du dit testosteron niveau når du laver ben træning eller hård styrketræning, og sænker dit testosteron niveau når du for eksempel drikker alkohol en hel aften. Undersøgelserne viser at BCAA giver kroppen optimale vilkår for at producere naturligt testosteron. Stoffet øger testosteronniveauet, samtidig med dit kortisol, som er muskelnedbrydende, nedbringes dramatisk.
Da BCAA indeholder aminosyren Leucinin, bliver insulinfrigivelse stimuleret, hvilket fører til øget vækst af muskelopbyggelsen.

Effektiv restituering

Hårde træningspas hvor du rigtig giver den gas, kan give rigtig ømme muskler i hele kroppen dagen efter. Det er en sen inflammation i musklerne, som desværre ikke kan undgåes, men smerten kan reduceres. Når du tilfører BCAA til din træningsrutine nedsætter du skade på muskelvæv ved høj intensitets træning. Derfor er der mange der oplever nedsatte muskelsmerter med BCAA. Når du ikke har nær så ømme muskler, restituerer du også lettere, og kan hurtigere komme tilbage i træningscentret igen. Man kan sige, at jo mere du kan give den gas i fitness, jo hurtigere går muskelopbygningen og vægttabet også. BCAA kan altså både bruges til at restituere bedre, få mere udholdenhed og styrke, og træne mere effektivt. På den måde opnår du lettere og hurtigere dine mål. Med optimal restitution kan du træne både tungere og hårdere, og opnår bedre resultater.

Det er derfor ikke så underligt, at BCAA er så populært som det er, og kendt som det mest effektive kosttilskud sammen med kreatin. BCAA er den ultimative træningsmakker både når du vil tabe kilo og opbygge muskelmasse, og kan give dig skubbet til rigtig at give den gas og se resultater med træningen!

Sådan anmelder vi

Vi har haft alle produkterne i testen med hjemme og teste i virkeligheden. Der har ikke været den store forskel ift. opblanding osv. Flere af testerne udtrykte at de foretrækker kosttilskuddet i en hård bøtte, hvilket var en af de ting vi lærte, men det er jo individuelt. Vi har efterfølgende haft produkternes "stats" inde i vores excel, hvor priser, fordeling osv. er blevet regnet sammen til at samlet score. Vi har valgt at prioritere alle parametrene lige højt, hvilket har resulteret i at nr. 1 og 2 har fået samme score. Heldigvis har vi visualiseret forskellen, så du selv kan vælge den du foretrækker.

Vi håber du kunne bruge guiden. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kommentere. Så vil vi forsøge at besvare dit spørgsmål hurtigst muligt.

God træning - Suplab Teamet

Kilder:

https://en.wikipedia.org/wiki/Branched-chain_amino_acid

https://www.huhs.edu/literature/BCAA.pdf

https://www.nap.edu/read/10490/chapter/12

Skriv en kommetar